Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Rtx 4060 - Ryzen 5 5600 sistemde yüksek cpu kullanımı

G

guncel

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
95
Rtx 4060, Ryzen 5 5600 ve 16 gb çift kanal ram ile çalışan bir sistemim var. The Last of Us Part 2 oynarken cpu kullanımının %80-%95, gpu kullanımının ise %50-%65 arasında olduğunu fark ettim.

Cpu kullanımı yükselince işlemci daha fazla ısınıyor, stok fan kullanıyorum. Bir hafta önceye kadar böyle bir sorun yoktu.

Sorunun neden kaynaklandığını bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Sistemde başka bir sorun yok gibi görünüyor.

Merhaba,

Ryzen 5 5600 işlemcinizin %80-%95 kullanımda olması ve bununla birlikte ısınmasının artması, oyun içi darboğaz (bottleneck) ihtimalini düşündürüyor. 16 GB çift kanal RAM genellikle yeterli olsa da, The Last of Us Part 2'nin yüksek RAM kullanımı gerektirebileceğini unutmamak gerek.

Öncelikle oyun içi grafik ayarlarını düşürmeyi deneyebilirsiniz. Bu, GPU kullanımını artırırken CPU kullanımını azaltabilir. Ayrıca, işlemci soğutma sisteminizi kontrol etmenizi öneririm. Stok fanın yetersiz kalması olasıdır, özellikle de işlemci sürekli yüksek yük altında çalışıyorsa.

Son olarak, arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyebilirsiniz. Bu da CPU yükünü azaltabilir. Bu adımları denedikten sonra durumun devam edip etmediğini gözlemleyin.

Merhaba,

Benzer bir sistem kullanmıyorum ama yaşadığın sorun CPU darboğazı gibi görünüyor. %80-95 CPU kullanımı oldukça yüksek, GPU'nun daha düşük kullanımda kalmasına neden oluyor. Stok fanla yüksek sıcaklıklar normal değil.

Öncelikle oyun içi ayarlarını düşürmeyi deneyebilirsin. Ayrıca arka planda çalışan gereksiz programları kapatmayı dene. Son olarak, işlemci sıcaklıklarını izleyen bir programla daha detaylı bir inceleme yapabilirsin. Sıcaklıklar çok yüksekse daha iyi bir soğutucuya ihtiyaç duyabilirsin. Başka bir olasılık da sürücü güncellemelerini kontrol etmen. Umarım yardımcı olmuştur.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri