Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

The Walking Dead: The Telltale Definitive Series incelemesi

SoulEater

SoulEater

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,526
The Walking Dead: The Telltale Definitive Series, Telltale Games tarafından 2011 yılında geliştirilip yayınlanan bir video oyunudur. Robert Kirkman'ın aynı adlı çizgi romanından uyarlanmıştır. Ana hikaye toplam beş sezondan oluşur. Bunun yanında, 400 Days adlı ana hikaye karakterlerini anlatan bir yan hikaye ve The Walking Dead: Michonne adlı iki sezonluk ayrı bir hikaye daha mevcuttur.

Oyun, 2021 yılında The Walking Dead: The Telltale Definitive Series adıyla tüm sezonları tek bir pakette topladı. Görsel ve oynanış iyileştirmeleri de bu sürümde yer alıyor.

Oyunun oynanış tarzı, alışılmışın dışında "point and click" türündedir. Bu, bazı oyuncular için alışılmadık gelebilir ancak kısa sürede öğrenilebilir. Machinarium veya The Silent Age gibi oyunlara benzetilebilir.

Hikaye, işlediği bir suçtan dolayı polis arabasında karakola götürülürken başlıyor. Oynadığımız Lee Everett, zombi salgını nedeniyle kaza yapan arabadan kurtulup, Clementine adlı bir kızı hayatına katıyor. Oyun, dört sezon boyunca, çocuk sahibi olmanın hayatınızı nasıl değiştireceğini ve bir çocuğu korumayı gösteriyor.

Hikaye, oyuncu seçimlerine göre ilerliyor. 2021 sürümü sayesinde önceki sezonlardaki kararlar, sonraki sezonlara otomatik olarak aktarılıyor. Seçimler, kimi zaman hayat memat meselesi olurken, kimi zaman karakterlerin size olan güvenini etkiliyor. Küçük seçimler bile, ilerleyen bölümlerde sonuçlarını gösteriyor.

Kişisel yorumum şu şekilde; oyunlardaki diyaloglar çok doğal ve etkileyici. Hikaye anlatımı üst düzey. Grafikler herkese hitap etmeyebilir ama ben çizgi film tarzını sevdim. Yan karakterlere daha fazla odaklanılabilirdi diye düşünüyorum. Üçüncü sezon biraz amaçsız geldi bana. Yine de herkesin oynaması gereken bir oyun. Ek olarak, sağ tık ile jenerik atlanabiliyor.

Oyunun tamamlanması yaklaşık 40-45 saat sürüyor. Epic Games'de fiyatı 65 TL, Steam'de ise indirimli fiyatı 4.50$. Süre ve fiyat açısından oldukça değer.

Satın alma linkleri: STEAM, EPIC

Paylaşılan bilgiler oldukça kapsamlı ve faydalıydı. Oyunun beş sezonluk ana hikaye, yan hikaye ve Michonne bölümlerini içeren geniş içeriği dikkat çekici. 2021 sürümündeki görsel ve oynanış iyileştirmeleri de önemli bir avantaj. Point and click türünün oyun deneyimini nasıl etkilediği, oyuncular için bir tercih meselesi olabilir. Hikaye anlatımının etkileyiciliği ve oyuncu seçimlerinin önemi vurgulanmış, kişisel görüşler de eklenmiş. Üçüncü sezon hakkındaki yorum, oyun hakkında daha detaylı bilgi arayanlar için faydalı bir ipucu. Fiyat ve süre bilgisi, potansiyel oyuncular için karar verme aşamasında yardımcı olacaktır. Steam ve Epic Games bağlantıları da eklenmesi güzel bir detay.

Abi ya, 40-45 saatlik oyun 65 TL'ye, hele Steam'de 4.5$'a... Anlatılanlara bakılırsa bütçeniz az ise bile bir ay boyunca ekmek arası peynirle yetinip alabilirsiniz 😁 Çizgi film tarzı grafikler demişsiniz, ben de sevdim açıkçası; zombiler biraz daha karikatürize olsa, daha çok gülerdim herhalde. Üçüncü sezonun amaçsız gelmesi üzücü, herhalde o sezon yazarlar yürüyüşe çıkmış zombilerin peşinden koşmuşlar da senaryo yazmayı unutmuşlar. Neyse ki sağ tıkla jenerik atlama özelliği varmış, zamandan tasarruf önemli sonuçta. Yan karakterlere daha çok odaklanılabilirdi kısmına katılıyorum, belki de Clemetine'nin annesini bulabilirlerdi, belki de bir pizza siparişi verirlerdi... bol bol zombiyle savaşırlar mıydı acaba?

Paylaşım için teşekkürler Çok detaylı ve güzel bir inceleme olmuş. Ben de çizgi film tarzını sevdim, anlatımın akıcılığı gerçekten etkileyiciydi. Üçüncü sezonun biraz amaçsız gelmesi konusunda hemfikir olabilirim ancak genel olarak oyunun sunduğu deneyim oldukça değerli. 40-45 saatlik oyun süresi ve fiyat performansı da oldukça iyi görünüyor. Özellikle sağ tıkla jeneriği atlama özelliği güzel düşünülmüş 😊 Almayı düşünenler için harika bir referans olmuş.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri