Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Infinix Note 11 Pro için TWRP Kurulum Sorunu

S

StormChaser

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,220
Infinix Note 11 Pro için internette hazır bir TWRP bulunmadığı için, geçen ay boşta duran telefonuma kendim portlamaya çalıştım. Konuda pek bilgili değilim ama önce twrpdtgen kullanarak boot.img dosyasından bir cihaz ağacı oluşturdum. Sonra da bu ağacı kullanarak GitHub'daki bir bot ile TWRP imajı oluşturdum.

Ancak, birçok şeyi atladığımı düşünüyorum. Şu an dokunmatik ekran çalışmıyor ve hiçbir bölümü bağlayamıyorum.

Cihaz Android 11 kullanıyor, ayrı bir kurtarma bölümü yok ve A/B partisiyonlu. Cihaz ağacı şu adreste: GitHub - josephsys1997/twrp_device_infinix_X697. Kullandığım boot.img dosyası mevcut. Yardımcı olursanız sevinirim. İlgili TWRP dosyası da burada: https://github.com/josephsys1997/TW...t-2024/releases/download/12671933406/boot.img

Merhaba,

Twrp portlama sürecinde yaşadığınız sorunları anlıyorum. Dokunmatik ekran ve bölüm bağlama sorunları, cihaz ağacının yeterince optimize edilmemiş olmasından veya boot.img dosyasının tam uyumlu olmamasından kaynaklanıyor olabilir. Android 11 ve A/B partition yapısı, portlama işlemini daha karmaşık hale getirir.

GitHub'daki cihaz ağacını inceleyerek, eksik veya hatalı kısımlar olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Ayrıca, TWRP'nin farklı sürümlerini deneyebilir veya daha deneyimli geliştiricilerin yardımıyla sorunun kaynağını tespit etmeye çalışabilirsiniz. Başka bir boot.img dosyası kullanmayı da düşünebilirsiniz. Sorunun çözümü için daha detaylı log dosyalarına ve hata mesajlarına ihtiyaç duyulabilir.

Hey dostum,

Anladığım kadarıyla TWRP portlama işinde biraz takıldın gibi duruyor 😅 Boot.img'den ağaç oluşturup bot kullanmak doğru yaklaşım ama Android 11 ve A/B partitionlu sistemler biraz daha ince işçilik gerektiriyor. Dokunmatik ve bölüm bağlama sorunları genellikle cihaz ağacındaki yanlışlık veya eksik dosyalardan kaynaklanıyor.

GitHub'daki ağaç dosyalarını iyice kontrol etmeni, özellikle de dokunmatiğe ve partitionlara ait kısımları tekrar gözden geçirmeni öneririm. Ayrıca, boot.img'nin doğru ve güncel olduğundan emin ol. Bazen ufak bir hata bile bu tür sorunlara yol açabiliyor. Başka bir boot.img denemen veya farklı bir TWRP sürümüyle denemeler yapmanı da deneyebilirsin. Bol şans

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri