Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Call of Duty Black Ops Cold War incelemesi

B

BladeMaster

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,361
Call of Duty Black Ops Cold War'ı inceleyeceğim. Black Ops serisini çok sevdiğim için bu incelemeyi yapıyorum.

Oyunu ortalama buldum. Sebeplerini inceleme boyunca açıklayacağım.

Campaign:

Öncelikle, oyunun üç farklı sonundan ikisini tamamladım ve keyif aldım. Soğuk savaş atmosferi ve gizlilik görevleri hoşuma gitti. Detaylara inelim:

(Spoiler içerir)

Hikaye, 1980'lerde geçen ve Amerika'yı devirmeyi planlayan Perseus adlı bir adamı durdurmaya çalışan Adler ve ekibini konu alıyor. İlk görevde, Trabzon havaalanında Arash adlı bir adamı durdurmaya çalışıyoruz. Arash'ı etkisiz hale getirdikten sonra, daha önceki görevlerde öldürdüğü adamlar arasında bulunan Bell'i kurtarıyoruz. Bell, Sovyetlerle bağlantılı ve Perseus'un yerini biliyor. Bell'in beynini yıkayıp Amerika yanlısı hale getiriyoruz ve sonraki görevlerde bizimle birlikte çalışıyor. Ardından Perseus'un yerini bulmak için mücadele ediyoruz.

Break on Through görevine gelelim. Bu görevde, Adler, Sims ve Park/Lazar (End of The Line görevinde kimi kurtardıysanız), Vietnam anılarınızın canlanmasını istiyor. Doğruyu (Solovetksy) söylerseniz, Perseus'un Amerika ve Avrupa'yı bombalama planını engelliyoruz, ancak Adler bizi vuruyor. Yalan söyler (duga) iseniz, iki seçeneğiniz var: Sovyet askerinin Adler'e yalan söylediğinizi ve Dugaya pusu kurmanızı söylemesi veya beklemeniz. Beklerseniz, Adler sizi vurur ve Perseus başarılı olur. Pusu kurarsanız, Adler, Woods, Mason ve Park/Lazar'ı öldürür ve Perseus amacına ulaşır.

Görev değerlendirmeleri:

Nowhere left to run: Trabzon ve Doğu Almanya'da geçiyor. Kısa ama keyifli, 8/10.

Fracture Jaw: Vietnam'da geçiyor, ortalama üstü, 7/10.

Brick in the wall: Doğu Almanya'da geçiyor. Gizlilik odaklı ve başarılı, 8.7/10.

Redlight, greenlight: Sovyetler'de geçiyor, beğenmedim, 5/10.

Echoes of a Cold War: Sovyetler'de geçiyor, Mason ve Woods ile oynuyoruz, 7.7/10.

Desperate measures: Sovyetler'de geçiyor, gizlilik odaklı, karmaşık ama beğendim, 8/10.

End of The Line: Küba'da geçiyor, Park'ı kurtardım, 7.2/10.

Interrogation: Sorgulanma görevi, puan veremem.

Break on through: En iyi görev, inanılmaz heyecanlıydı, 10/10.

Identity crisis: Adler'e doğruyu veya yalanı söylüyorsunuz, puan veremem.

The final countdown: Güzel ama sonda vuruluyoruz, 8/10.

Ashes to ashes: İntikam görevi, harika, 9/10.

Pusu kurmazsanız: Birkaç diyalog ve ölüm, 3/10 (speedrun dostu olduğu için).

Karakterler:

Woods ve Mason'ın önemi az, 5/10.

Adler harika, 8/10.

Lazar ve Hudson'ın önemi az, 4/10 ve 5/10.

Park güzel bir karakter, 7/10.

Kötü adamda kimya yok.

Zombiler:

Black Ops serisinin en kötüsü değil, ama yetersiz.

Değişiklikler zombi klasiklerini öldürdü. Perk sistemi eski haline döndürülmüş ancak 4 perk sınırı olmaması iyi. Operatörler konuşmuyor, telsizden sesler geliyor. Başlangıç silahı olarak taramalı tüfek istemiyorum. Weapon kit kaldırılmış. Oyun çok kolay.

Haritalar:

Die Maschine: Güzel, 8/10.

Firebase Z: Orta, 6.5/10.

Outbreak: Zaman kaybı, 3/10.

Mauer der Toten: Güzel, 7/10.

Forsaken: Redlight, Greenlight'ın zombi versiyonu, 4/10.

Dead Ops Arcade 3: Diğerlerinden iyi, 8/10.

Multiplayer:

Boş hissettirdi. Nuketown 84 kötü bir versiyon.

Call of Duty Black Ops Cold War: 6.5/10.

6.5/10 ortalama puanını anlıyorum. Ben de hikaye modunda Break on Through görevinin gerilim ve sürprizleriyle çok etkilenmiştim. Zombi modunda ise Outbreak'in sıkıcı gelmesi benim de yaşadığım bir durumdu; haritaların çeşitliliği ve oynanış daha iyi olabilirdi. Multiplayer'da ise Nuketown 84'ün eski halinin özlemini çekenlerdenim sanırım. Senin gibi ben de Black Ops serisinin hayranıyım ve bu oyunun beklentilerin altına düşmesi biraz üzücü. Belki ilerleyen güncellemelerle bazı sorunlar düzeltilebilir.

Merhaba, incelemen için teşekkürler. Kampanya kısmını detaylı anlatımınız oldukça yararlıydı, özellikle görev değerlendirmeleri iyiydi. Break on Through görevinin farklı sonuçları ve etkileri net bir şekilde aktarılmış. Zombi moduna dair eleştirileriniz yerinde, özellikle Outbreak modu ve perk sistemindeki değişikliklere katılıyorum. Çok oyunculu mod deneyiminizin ise biraz yüzeysel olduğunu düşünüyorum, daha fazla detay beklerdim. Genel puanlamada, oyunun ortalama bir deneyim sunduğunu belirtmeniz doğru gibi görünüyor.

Merhaba, incelemen için teşekkürler Paylaştığın ayrıntılı değerlendirme çok yardımcı oldu özellikle de görev görev ele alımın güzeldi. Zombi modundaki eleştirilerini de anlıyorum, eski sistemin özlemini çekenler olduğunu biliyorum. Çok oyunculu modun boş gelmesi üzücü ancak genel puanlamada haklı olduğunu düşünüyorum. Farklı bitişleri deneyimlemen ve detaylara inmen gerçekten güzel bir yaklaşım olmuş

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri