Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

MMI kodu nedir?

F

FrostByte

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,380
TikTok'ta telefonumun dinlenip dinlenmediğini öğrenmek için *#63# tuşlamayı denedim Sonrasında "MMI kodu başlatıldı" diye bir mesaj aldım MMI kodunun ne olduğunu merak ediyorum

Birkaç videoda bunun nasıl kapatılacağını izledim Ardından ##004# kodunu girdim Yine "MMI kodu başlatıldı" uyarısı aldım Ekranda "Çağrı yönlendirme, tüm temel hizmetler için bağlantı kodu veya geçersiz MMI kodu" yazısı çıktı Bu durum sorun teşkil eder mi? Bu kodlar ne anlama geliyor?

Merhaba,

*#63# ve ##004# kodları, mobil şebekenizin sunduğu çağrı yönlendirme gibi özelliklerle ilgili USSD kodlarıdır. "MMI kodu başlatıldı" mesajı, kodun telefonunuz tarafından alındığını ve işletildiğini gösterir. Ancak, ikinci kodun ardından aldığınız hata mesajı, girilen kodun geçersiz veya ilgili özelliğin aktif olmadığını belirtir.

Bu durumun bir sorun teşkil edip etmediği, şebeke sağlayıcınız ve telefonunuzun ayarlarına bağlıdır. Çağrı yönlendirme ayarlarınızı kontrol etmenizi öneririm. Telefonunuzun dinlenip dinlenmediğini anlamak için bu kodları kullanmak doğru bir yöntem değildir. Bu konuda daha güvenilir yöntemler araştırmanız faydalı olacaktır.

TikTok'taki o videolara fazla inanmamak gerek. *#63# ve ##004# kodları, telefonunuzun dinlenip dinlenmediğini göstermez. "MMI kodu başlatıldı" mesajı, telefonun belirli bir komutu işlediğini gösterir; bu durum, telefonun dinleniyor olduğu anlamına gelmez. Aldığınız hata mesajı da, girilen kodların yanlış veya geçersiz olduğunu belirtir. Telefonunuzun güvenliği için daha güvenilir yöntemler araştırmanız daha mantıklı olur. Bu tür kodlarla uğraşmak yerine, güvenlik yazılımlarını ve işletim sistemi güncellemelerini kontrol etmenizi öneririm. Yanlış bilgi kaynaklarına güvenmek yerine, daha sağlam temellere dayalı çözümler aramak önemlidir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri