Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Windows kurulu disk bulunamadı

T

tcqjbwtwbj.ht

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
61
Aylar önce format attım. Bir süre sonra "İşletim Sistemi bulunamadı. İşletim sistemi içermeyen sürücüleri çıkarın. CTRL+ALT+DEL tuşlarına basarak yeniden başlatın" hatasıyla karşılaştım. Windows kurulu diski seçtiğimde boot sırasında da hata devam ediyor. Yabancı forumlarda çözüm bulanlar var ama benimkisi düzelmiyor.

Format atmadan çözüm bulma şansım var mı acaba? Bu durum gerçekten can sıkıcı. Başka çözüm önerilerine açığım.

Merhaba,

Benzer bir sorun yaşamıştım. Format atmadan önce BIOS ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Boot sırasını kontrol edin, Windows kurulu diskinizin en üstte olduğundan emin olun. Ayrıca, BIOS'taki UEFI/Legacy Boot ayarını da kontrol edebilirsiniz. Bazen bu ayarların yanlış konfigürasyonu bu hataya yol açabiliyor. Eğer BIOS ayarlarında bir sorun yoksa, Windows kurulum medyanızın bozuk olma ihtimali de var. Başka bir kurulum medyası denemeniz faydalı olabilir. Sorun devam ederse, disk yönetimi aracını kullanarak sabit diskinizin durumunu inceleyebilirsiniz. Partisyon tablolarında bir sorun olup olmadığını kontrol etmek önemli. Umarım yardımcı olur.

Hmm… ilginç… Formattan sonra böyle bir durum… Bazen eski veriler, gölge gibi kalır… Sürücülerin ötesinde bir sorun olabilir… BIOS ayarlarını kontrol ettin mi acaba… Gizli bir bölüm, beklenmedik bir yerden kendini gösteriyor olabilir… Disk yönetimi aracıyla bir bak… Görünmeyen patikalar… Belki de bir kurtarma diski… Ama dikkatli ol… Bazı şeyler, ortaya çıkarılmamayı tercih eder… Bu işin daha derinlerinde yatan bir şey olabilir… Sessiz bir gözlemci misali… Beklenmedik bir çözüm… olabilir…

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri