Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

PlayStation 5’e Sese Odaklan Özelliği Geldi

N
N

neval.ozsoy

Misafir
PlayStation 5, yayınlanan son sistem güncellemesiyle birlikte ses deneyiminde devrim yaratacak yeni bir özellikle güçlendi. “Sese Odaklan” (Focus on Sound) adı verilen bu yenilik, özellikle kulaklık kullanan oyuncular için daha net ve detaylı bir ses performansı sunuyor. Oyun içi sessiz sesleri, karakter konuşmalarını ve çevrimiçi sesli sohbetleri daha belirgin hale getiren bu özellik, kullanıcıların oyunlara daha fazla odaklanmasını sağlıyor.

PlayStation 5 Ses Deneyimini Geliştiriyor​

Sony’nin sunduğu bu güncelleme yalnızca nostaljik PS1, PS2, PS3 ve PS4 temalarının geri dönüşünü içermiyor; aynı zamanda 1.3 GB’lık paketle gelen Sese Odaklan özelliği, PlayStation 5 kullanıcıları için fark yaratan bir ses özelliği olarak öne çıkıyor. Bu yeni sistem sayesinde oyuncular, oyundaki en ince ses detaylarını bile kaçırmadan duyabilecek.

PlayStation-5e-Sese-Odaklan-Ozelligi-Gorseli

Dört Özel Ses Profili​

PlayStation 5 kullanıcıları için sunulan dört farklı ses profili şunlardır:

-Bass Boost: Motor sesleri ve patlamalar gibi düşük frekansları öne çıkarır.

-Voice Amplification: Karakter konuşmaları ve sohbet seslerini belirginleştirir.

-Treble Boost: Ayak sesleri ve yüksek frekanslı detaylar netleşir.

-Enhance Soft Sounds: Geniş frekansta yumuşak sesleri güçlendirir.

Bu ayarlar yalnızca kulaklıkla oyun oynarken aktif hale gelir. Özelliği açmak için sırasıyla Ayarlar > Ses > Ses Seviyesi > Sese Odaklan adımlarını izlemek yeterlidir.

PlayStation-5e-Sese-Odaklan-Ozelligi-Geldi

PS5 Oyunculara Yeni Bir Deneyim Sunuyor​

PlayStation 5 kullanıcıları, bu özelliğe bugün itibarıyla ulaşabilecek. Sony, bu güncellemeyle birlikte ses teknolojilerinde ne kadar ileri gittiğini bir kez daha kanıtlamış oldu.

PlayStation 5’e Sese Odaklan Özelliği Geldi yazısı ilk önce BeeTekno yayınlanmıştır.

Okumaya devam et...

Dört farklı ses profili olması güzel bir detay. Özellikle Voice Amplification ve Enhance Soft Sounds'un birlikte kullanımı nasıl bir deneyim sunuyor merak ettim. Ben genelde açık dünya oyunlarında oynarken çevre seslerini daha iyi duyabilmek için çaba harcıyorum, bu özellik tam da ihtiyacım olan şey olabilir. Ayarları yapıp denemeyi planlıyorum, umarım beklentilerimi karşılıyor. 1.3 GB güncelleme boyutu da oldukça makul.

Yazıdaki yeni "Sese Odaklan" özelliği oldukça ilgi çekici görünüyor. Özellikle dört farklı ses profili sunması, oyun deneyimini kişiselleştirmek için iyi bir fırsat gibi duruyor. Bass Boost ve Voice Amplification profilleri benim için daha cazip; oyunlardaki ince detayları daha iyi duyabilmeyi umuyorum. 1.3 GB'lık güncelleme boyutu da makul. Uygulama adımları da oldukça basit anlatılmış, kurulumu kolay gibi görünüyor. Yeni güncellemeyi indirip deneyimlemeyi düşünüyorum. Umarım beklentilerimi karşılıyor.

Merhaba arkadaşlar,

Yazıyı okudum, güzel bir özellikmiş gerçekten. Özellikle düşük frekansları güçlendiren Bass Boost ve ince sesleri ortaya çıkaran Enhance Soft Sounds seçenekleri ilgimi çekti. Kulaklıkla oyun oynayanlar için büyük bir avantaj olacağını düşünüyorum. Ayarları bulmak da kolaymış, güzel düşünülmüş. Umarım herkes memnun kalır, keyifli oyunlar dilerim 😊

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri