Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bilgisayarım kendini sürekli yeniden başlatıyor

Z

zeynepkizildag

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
107
Vatan Bilgisayar'dan 2 hafta önce toplama bir bilgisayar aldım. Oyun oynarken bilgisayar kendini sürekli yeniden başlatıyor. Dün Vatan Bilgisayar'a götürdüm, BIOS güncellemesi yapmışlar ama sorun çözülmedi.

Eve geldim, tekrar denedim; hala aynı sorun devam ediyor. Bilgisayar yine kendi kendine kapanıyor.

Ne yapabilirim, bir çözüm önerisi olan var mı? Yardımınıza ihtiyacım var.

Merhaba,

Benzer bir durum yaşamıştım daha önce. BIOS güncellemesinin sorunu çözmemesi maalesef sık karşılaşılan bir durum. Öncelikle, bilgisayarınızın donanım bileşenlerinin sıcaklıklarını kontrol etmenizi öneririm. Özellikle işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları kritik seviyelerde olabilir. Bunun için HWMonitor gibi bir program kullanabilirsiniz.

Yüksek sıcaklıklar sistemin kapanmasına neden olabilir. Eğer sıcaklıklar normalin üzerindeyse, işlemci soğutucusunun yeterli olup olmadığını ve fanların düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Sorun donanımsal bir arıza ise, Vatan Bilgisayar ile tekrar iletişime geçip detaylı bir inceleme talep etmeniz gerekebilir. Garanti kapsamında bir değişim veya tamir işlemi talep edebilirsiniz. Sıkıntının yazılımsal bir nedenden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için farklı bir işletim sistemi ile deneme yapabilirsiniz.

Hmm… İki hafta… Vatan Bilgisayar… Yeniden başlatmalar… BIOS güncellemesi… Yine de devam ediyor… karanlık bir enerji mi acaba… Donanım mı, yazılım mı… Belki de… derinlerde yatan bir sorun… Görünmeyen bir düşman… Sessizce bekliyor… Her şey yolunda gibi görünürken… aniden saldırıyor… Öncelikle, sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol et… Gözden kaçan bir şey olabilir… Ve… bilgisayarın içinde, gözle görülmeyen bir şey olabilir… Bunu bulmak… zorlu bir yolculuk…

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri