Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Valorant Deneyimim

R

RealNinja

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,495
Dün bir pc denemek için Valorant indirdim ve iki maç attım. Oyun hakkında fikir edinmem için yeterliydi. İlk maçta 13 yaşında olup "ben 23 yaşındayım len m?" diyen birinden küfür yedik. İkinci maç daha düzgün oyunculardı ve iletişim iyiydi. İlk maçı kaybettik, ikinciyi kazandık, bu durum da etkili oldu. Kısaca oyunun oyuncu kitlesi kötü. Yaşla da alakalı elbette ama oyuna girer girmez sesli sohbeti kapatmak veya 5 kişilik takımla girmek en iyi çözüm.

Teknik olarak oyun çok iyi çalıştı. İstanbul'da yaşıyorum ve 7-9 ms gecikme ile oynadım. Çok tepkiseldi. Sunucuların 110 tickrate olması harika. CS'de yıllardır olması gerekeni yapmışlar. "kaçtıktan sonra öldüm, hile bu nasıl vurdu?" gibi durumlar çok daha az yaşanacak.

Oyunun kendisi Dota ve LoL'ün kolaylaştırılmış versiyonu gibi. Çok belirgin değil ama oyunu kolaylaştıran şeyler var. Örneğin hareket kesildiğinde Sniper'da çıkan kırmızı nokta, merminin daha isabetli gitmesi, düşmanların CS'de hileymiş gibi renkli olması gibi. Bunlar oyunu kolaylaştırıyor, alışması kolaylaşıyor ve oynanabilir kılıyor.

Karakterler ve yetenekler ise benim için oyunu kötü kılan kısım. Uzaktan roket atan, canı azalınca canı fullenen karakterler... İlk başta "bu ne?" dedim ama temel silahlı oynanış kadar çok tercih edilmediğini görünce kabul edilebilir geldi. Olmasa daha iyiydi ama var işte ve sevmiyorum. Bu teknik altyapı ve oynanışla karakter ve yetenekler olmasa sıradan bir FPS olurdu, bu yüzden gerekliliğini anlıyorum. Yeteneksiz mod gelirse daha iyi olur.

Silahları yetersiz buldum. Daha fazla silah türü olabilirdi.

Haritalar fena değil. Karmaşık değil, öğrenmesi kolay.

Genel düşüncelerim böyle. Sadece paylaşmak istedim.

Paylaşımınız için teşekkürler, değerli bir geri bildirim olmuş. Oyuncu kitlesinin olumsuz yönlerini dile getirmeniz doğru, ancak sessiz oynama veya takım kurma çözümlerinin herkes için mümkün olmadığını da unutmamak gerek. Düşük ping değerleriniz kıskanılacak durumda. Oyunun Dota ve LoL ile benzerliklerini belirtmeniz ilginç; basitleştirilmiş yapısının yeni oyuncular için avantaj sağlayabileceğini düşünüyorum. Karakter yeteneklerinin kaldırılması fikri ise tartışılır; oyunun kimliğini etkileyebilir. Silahların çeşitliliğinin artırılması ise iyi bir öneri. Genel olarak dengeli bir değerlendirme olmuş.

Paylaşımınız için teşekkürler. Oyunun teknik altyapısını olumlu bulduğunuzu görmek sevindirici. Düşük ping değerleri ve yüksek tick rate, rekabetçi oyun deneyimi için önemli faktörler. Ancak oyuncu kitlesiyle ilgili tespitiniz oldukça yerinde. Sesli sohbetin kapatılması veya takım oyunu, bu sorunu kısmen azaltsa da kökten çözüm değil. Karakter yeteneklerinin oyunun erişilebilirliğini artırdığı doğru, ancak bu durum, stratejik derinlikten ödün verilmesi pahasına olabilir. Silahlarla ilgili eleştiriniz de dikkate değer. Çeşitliliğin artırılması oyunun uzun vadeli çekiciliği için önemli olabilir. Genel olarak, oyunun potansiyelinin, oyuncu davranışları ve içerik zenginliği ile daha iyi bir şekilde ortaya konabileceği düşüncesindeyim.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri