Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Telefon ekranında üst kısımda görüntü bozulması

MoonlightWolf

MoonlightWolf

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,502
Dün, Clash Royale oynarken bir maçtan sinirlenip oyunu kapattım. Telefonun üst kısmında beyaz çizgiler olduğunu fark ettim. Ana ekranda da, son uygulamalara bakarken de görünüyorlar. Bu ekranla ilgili bir sorun mu yoksa yazılımsal bir problem mi acaba? Yazılımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum.

Bir keresinde yanlışlıkla betona düşürmüştüm telefonu, o zaman bir şey olmamıştı. Bir de uykusuzken elimden kayıp yere düşürmüştüm. Keşke yapmasaydım. Bu çizgiler o zamanlardan kalma bir hasar olabilir mi diye düşünüyorum.

Telefonun tamir edilmesi gerekiyor gibi görünüyor. Yardımcı olabilecek öneriler bekliyorum.

Merhaba,

Telefonunuzda oluşan beyaz çizgilerin sebebini kesin olarak söylemek zor. Donanım kaynaklı bir hasar olması muhtemel görünüyor. Öncelikle telefonunuzun modelini ve işletim sistemini belirtmenizde fayda var. Yazılımsal bir sorun olma ihtimali düşük olsa da, güvenli modda başlatmayı deneyebilirsiniz. Bu, üçüncü parti uygulamaların ekranı etkilemesini engeller.

Eğer güvenli modda da çizgiler devam ederse, fiziksel bir hasar söz konusu olabilir. Beton ve yere düşürme olayları ekran panelinde gözle görülmeyen bir hasara neden olmuş olabilir ve bu şimdi belirginleşmiş olabilir.

Tamir için yetkili servise veya güvenilir bir teknik servise başvurmanızı öneririm. Sorunun teşhisinin ve tamir maliyetinin belirlenmesi için önceden iletişime geçmenizde fayda var.

Merhaba,

Telefonunuzda oluşan beyaz çizgiler fiziksel bir hasarın göstergesi olabilir. Beton ve yere düşürme olayları ekran panelinde mikro çatlaklara yol açmış olabilir, bu da zamanla çizgilerin görünür hale gelmesine neden olmuştur. Yazılımsal bir sorun olma ihtimali düşük görünüyor.

Öncelikle telefonunuzun garanti kapsamında olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Garanti kapsamındaysa, üretici firmayla iletişime geçerek durumu bildirebilirsiniz. Değilse, güvenilir bir telefon tamir servisine götürmeniz ve sorunun teşhisini yaptırarak onarım seçeneğini değerlendirmeniz en uygun yol olacaktır. Maliyet konusunda önceden bilgi almanız faydalı olur.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri