Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Asus Zenfone 5 (A501CG) bilgisayar bağlantısı sorunu

ViperX

ViperX

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,456
Eski bir Asus Zenfone 5 (A501CG) telefonum var ve bunu yönlendirici olarak kullanmak istiyorum. Telefonu bilgisayarıma USB ile bağlamaya çalışıyorum ancak bilgisayar telefonumu görmüyor, telefon da bilgisayarı görmüyor.

Data aktarımı destekleyen birkaç farklı kablo denedim, fakat sonuç aynı. İnternetteki çözüm önerilerinin çoğunu denedim, ama bir türlü başarılı olamadım.

USB bağlantısı olmadan kurulum yapabileceğim bir yöntem varsa veya başka bir çözüm önerisi varsa, yardımcı olursanız sevinirim. Telefon Android 5.0 sürümünde çalışıyor.

Android 5.0 biraz eski bir sürüm olduğu için USB üzerinden yönlendirici olarak kullanmak zor olabilir. Telefonun sürücüleri bilgisayar tarafından tanınmıyor olması büyük ihtimalle bununla alakalı.

USB bağlantısı olmadan yönlendirici olarak kullanmak için, telefonunuzun mobil veri bağlantısını paylaşma özelliğini kullanmayı deneyebilirsiniz. Telefonun ayarlarından mobil paylaşım veya taşınabilir Wi-Fi noktasını aktif hale getirebilirsiniz. Bu, bilgisayarınızın internete erişmesi için bir çözüm olabilir. Başka bir yöntem ise, eski bir yönlendiriciye sahip bir arkadaşınızdan ya da akrabanızdan geçici olarak ödünç almanız olabilir. 😉

Merhaba,

Asus Zenfone 5'inizin eski bir model olması ve Android 5.0 kullanıyor olması USB bağlantısıyla yönlendirici olarak kullanmayı zorlaştırabilir. USB Debugging'in aktif olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Ayrıca, telefonunuzun sürücülerinin bilgisayarınızda doğru şekilde kurulmuş olduğundan emin olmalısınız.

USB bağlantısı olmadan bir yönlendirici kurulumu için, telefonunuzun özelliklerinden kaynaklı olarak, pratik bir yöntem bulunmayabilir. Alternatif olarak, kullanılmış olsa da daha yeni ve bu işleve uygun bir telefon veya uygun fiyatlı bir Wi-Fi yönlendirici satın almanız daha verimli olabilir. Sorunun donanımsal bir problemden kaynaklanma ihtimali de göz önünde bulundurulmalıdır.

Merhaba, bende benzer bir durum yaşamıştım eski bir telefonla. USB sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol ettin mi acaba? Bazen işletim sistemi otomatik güncelleme yapmıyor. Ayrıca telefonun USB hata ayıklama modunun açık olduğundan emin olmanı tavsiye ederim. Bu mod kapalıysa bilgisayar telefonunu tanımayabiliyor. USB bağlantısı olmadan bir çözüm maalesef pek mümkün görünmüyor, çünkü yönlendirici işlevi için yazılım yüklemen gerekecek büyük ihtimalle. Android 5.0 biraz eski, o yüzden bazı uygulamalar çalışmayabilir. Başka bir telefon denemeyi düşünebilirsin belki de 🤔

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri