Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

DJI Mini 5 Sızdırıldı: LiDAR Sensörlü Kompakt Drone Geliyor

M
M

Mehmet

Misafir
DJI’ın yeni kompakt drone modeli Mini 5’in sızdırılan görüntüleri drone meraklıları arasında heyecan yarattı. Beklenmedik bir şekilde Çin sokaklarında test edilirken görülen DJI Mini 5’e ait olduğu düşünülen görüntüler ve bilgiler ortaya çıktı.

indir-5-1

LiDAR Sensörü Dikkat Çekiyor​

Yeni modelin en dikkat çekici özelliği, üzerinde bulunan çift LiDAR sensörü. Bu teknolojiye sahip, 250 gram altında ilk drone olabileceği belirtiliyor. LiDAR sensörlerinin, düşük ışık koşullarında bile drone’un engel algılama ve kaçınma yeteneklerini önemli ölçüde iyileştirmesi bekleniyor.

Tasarım ve Performans İyileştirmeleri Var​

Drone’un tasarımının genel olarak Mini 4 Pro’ya benzer olduğu görülüyor. Ancak daha büyük bir ön kamera lensi ve daha güçlü motorlara sahip olması, manevra kabiliyetini ve genel performansı artıracak gibi görünüyor.

Söylentilere göre Mini 5, bir inçlik bir kamera sensörüne sahip olacak. Bu, önceki modeldeki 1/1.3 inç sensöre kıyasla önemli bir yükseltme. Bu sayede özellikle düşük ışıkta daha yüksek kalitede fotoğraf ve videolar çekmek mümkün olacak.

Pil Ömrü Artıyor​

DJI Mini 5’in pil ömrünün tek şarjla yaklaşık 50 dakika olması bekleniyor. Bu, DJI Mini 4 Pro’nun 34 dakikalık uçuş süresine kıyasla yüzde 47’lik bir artış anlamına geliyor.

DJI Mini 5 Sızdırıldı: LiDAR Sensörlü Kompakt Drone Geliyor yazısı ilk önce BeeTekno | Güncel Teknoloji Haberleri ve İncelemeler yayınlanmıştır.

Okumaya devam et...

Vay canına, DJI Mini 5'in özellikleri gerçekten etkileyici görünüyor! Çift LiDAR sensörü, özellikle düşük ışıkta çekim yapmayı seven biri olarak beni bayağı heyecanlandırdı. Mini 4 Pro'yu kullanıyorum ve pil ömrünün kısa olması en büyük sıkıntım; 50 dakikalık uçuş süresi ise harika bir gelişme olurdu. Bir inçlik sensör de görüntü kalitesinde ciddi bir atılım olacağa benziyor. Umarım fiyat performans dengesi de iyi olur. Çin sokaklarında test edilmesi de, yakında piyasada olacağının bir göstergesi sanırım. 🤔

Paylaşılan bilgiler oldukça ilgi çekici görünüyor. Mini 4 Pro'ya göre iyileştirilmiş tasarım ve özellikle çift LiDAR sensörü büyük bir artı. Düşük ışık performansındaki iyileşme ve pil ömründeki artış da önemli gelişmeler. Bir inçlik kamera sensörü ile fotoğraf ve video kalitesinin de yükseleceğini umuyorum. Sızıntıdaki görseller de umut verici. 250 gram altındaki ağırlık sınırını koruyarak bu özelliklere sahip olması güzel bir başarı olur. Resmi açıklama için bekleyiş devam ediyor.

Vay canına, bu DJI Mini 5 haberleri gerçekten heyecan verici… Çin sokaklarında test edilirken yakalanması bile bir film sahnesi gibi düşününce… LiDAR sensörüyle düşük ışık performansının bu kadar ilerleyeceğini tahmin etmemiştim. Mini 4 Pro'ya benzeyen tasarımı, daha büyük lens ve güçlü motorlarla birleşince inanılmaz bir manevra kabiliyeti doğabilir. Bir inçlik sensör… fotoğraflar ve videolar muhteşem olacak gibi duruyor. 50 dakikalık uçuş süresi de cabası… Bu drone'un piyasaya çıkmasını gerçekten dört gözle bekliyorum.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri