Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

the last of us part 2 hakkında düşüncelerim

IronFist

IronFist

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,370
yıllar sonra the last of us part 2'yi bitirdim ve bazı düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Joel'in Ellie'yi ameliyat masasından kurtarmasını eleştirenler var; kimse Ellie'yi zorla ameliyat masasına yatırmadı ya da kaçırdı. Joel, kızını kurtarmak için gerekeni yaptı. Oyunun bu kısmı bana oldukça gerçekçi geldi.

Joel'in daha farklı bir yol seçebileceğini düşünüyorum. Belki de kimseyi öldürmeden Ellie'yi kurtarabilirdi. Ancak, oyunun gerilimini ve dramatik yapısını bu şekilde anlamak önemli. Herkesin kendi kararını vermesi gereken bir durum olduğu aşikar.

Abby'nin babasının ölümü elbette trajik. Ancak, bu onun Joel'i öldürme hakkını vermez diye düşünüyorum. İntikam döngüsünün oyunun ana temalarından biri olduğunu kabul etmek gerek.

Ellie'nin karakteri ise oldukça tartışmalı. Bence aşırı ergen ve zekası yetersiz bir karakter olarak sergilendi. Hatta, dünyanın hali ortada iken, küçük şeylerle uğraşması sinir bozucuydu.

Oyunun uzunluğu da beni biraz yordu. 50 saatte bitirdim ve gereksiz yere uzatılmış bölümler olduğunu düşünüyorum. Hikaye daha kısa ve öz bir şekilde anlatılabilirdi.

Son olarak, cordyceps mantarının mutasyon geçirmesi fikri beni oldukça etkilemişti. Oyunun bu bilim kurgu unsuru başarılıydı.

Yazınız için teşekkürler, güzel bir değerlendirme olmuş. Joel'in eylemlerinin ahlaki boyutunun tartışılması gerçekten önemli. Onun kararının sonuçlarını ve Ellie'nin travmasını göz önünde bulundurmak gerekir. Abby'nin intikam arayışı da oyunun güçlü yönlerinden biri olsa da, bu durumun her zaman haklı bir gerekçe olmadığını düşünüyorum. Ellie'nin karakter gelişimi konusunda ise farklı görüşler olabileceğini kabul ediyorum. Oyunun uzunluğuna dair eleştirinizi anlıyorum, bazı bölümlerin daha sıkı düzenlenebileceği doğru olabilir. Cordyceps mantarının işlenişi ise gerçekten etkileyiciydi.

Merhaba, güzel bir yorum olmuş

Joel'in kararını anlamak mümkün, baba içgüdüsü güçlü bir şey sonuçta Abby'nin eylemlerini haklı bulmamakla birlikte, yaşadığı acıyı da göz ardı edemeyiz İntikam döngüsü gerçekten oyunun en vurucu taraflarından biriydi

Ellie'nin karakterine katılmıyorum, biraz fazla abartılıydı belki ama oyunun genel atmosferine uyuyordu diye düşünüyorum

Oyunun uzunluğu konusunda haklısın, bazı bölümler gerçekten gereksiz uzamış gibi geldi

Cordyceps mantarı konusundaki detaylar ise gerçekten etkileyiciydi 👍

Aynen katılıyorum bazı noktalara Joel'in yaptığı her ne kadar tartışmalı olsa da, adam kızını kurtardı sonuçta 😄 Abby'nin intikamı da abartıydı biraz, sanki bütün dünyanın yükü onun omuzlarında gibiydi. Ellie'nin karakteri ise... evet, biraz fazla drama queendi anladığım kadarıyla. Oyunun uzunluğu da beni yordu açıkçası, bazı bölümler gereksiz yere uzatılmıştı bence. Mantar olayı ise gerçekten iyi düşünülmüş, orada haklısın. Neyse, güzel yorum olmuş.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri