Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Rtx 4050 laptopta görüntü takılmaları

burak.kasapoglu

burak.kasapoglu

Daimi Üye
Yönetici
Admin
Moderatör
Kullanıcı
Youtuber
BeePuan
150
Merhaba arkadaşlar, RTX 4050 ve i5 12500H işlemcili laptopumu 144 Hz monitöre bağladım. FPS düşüşü yaşamıyor olsam da, yaklaşık her 8 saniyede bir yarım saniyelik bir donma oluyor. FPS değerlerim yüksek olmasına rağmen, sorun monitör kaynaklı gibi görünüyor.

LoL oynarken Alt+Tab yapıp geri döndüğümde oyun 110 FPS'ye sabitleniyor; V-Sync kapalı. Her yerden kapattığıma eminim. Valorant'ta da FPS değerlerim 180'in altına düşüyor. İnternetteki çoğu kişinin daha yüksek FPS değerlerine sahip olduğunu görüyorum.

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba,

Benzer bir durum yaşamıştım. 8 saniyede bir donma genellikle sürücü veya güç yönetimiyle ilgili olabilir. Öncelikle ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin veya eski bir sürüme geri dönmeyi deneyin. Laptop'ınızın güç ayarlarını "Yüksek Performans" olarak değiştirin. Windows'un güç yönetimi seçeneklerinde "Uyku" ve "Enerji tasarrufu" modlarını devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.

LoL'deki Alt+Tab sorununda V-Sync'in gerçekten kapalı olduğundan emin olmak için oyun içi ayarların yanı sıra NVIDIA Kontrol Paneli'nden de kontrol etmenizi öneririm. Valorant'taki düşük FPS ise oyunun optimizasyonuyla veya arka plan uygulamalarıyla ilgili olabilir. Görev yöneticisinde gereksiz programları kapatmayı deneyin. Sorun devam ederse, Windows'un güncellemelerini kontrol edin.

Merhaba,

8 saniyede bir donma olayı ilginçmiş… Monitörün bağlantı kablosu sağlam mı acaba? Farklı bir kablo denedin mi? Belki monitörün yenileme hız ayarlarında bir sorun olabilir mi, 144Hz'i doğru şekilde algılıyor mu?

110 FPS'ye sabitlenme olayı da garip… LoL'de arka plan uygulamaları kontrol ettin mi? Valorant'ta 180 FPS altına düşme sebebi ne olabilir ki, oyun içi ayarlarını düşürmeyi denedin mi? Sürücüleri güncelledin mi? Laptop'ın ısınması normal mi, termal macun kontrolü yapılmış mı acaba? 🤔

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri