Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

M.2 SSD ile Windows kurulum sorunu

T

tbtjjcjjwh.ht

Yeni Arı
Kullanıcı
BeePuan
51
Bilgisayarımda Windows kurulumu yapmaya çalışırken, kurulum sırasında sistem aniden kapanıyor. Tekrar denediğimde ise kurulum en baştan başlıyor ve aynı döngü tekrar ediyor. M.2 SSD'yi çıkarıp SATA SSD taktığımda ise Windows sorunsuz kuruluyor. Anakartımın M.2 slotu olmasına rağmen uyumsuzluk olabileceğinden şüpheleniyorum.

Bu durumun sebebini bulmaya çalışıyorum. M.2 SSD'nin bozuk olma ihtimalini düşündüm ama SATA SSD ile sorunsuz kurulum yapılıyor olması bu ihtimali zayıflatıyor.

Belki de BIOS ayarlarında bir değişiklik yapılması gerekiyor diye düşünüyorum. Yardımcı olabilecek önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba, benzer bir sorun yaşamıştım. M.2 SSD'niz ile ilgili birkaç noktayı kontrol edebilirsiniz. BIOS'ta M.2 SSD desteğinin aktif olduğundan ve doğru modda (PCIe veya SATA) çalıştığından emin olun. Anakartınızın M.2 slotu için belirtilen SSD uyumluluk listesini kontrol etmeniz faydalı olabilir. Bazı anakartlar, belirli M.2 SSD modelleriyle tam uyumlu çalışmayabiliyor. Ayrıca, M.2 SSD'nin BIOS'ta görünürlüğünü de teyit edin. Sorun devam ederse, farklı bir M.2 SSD ile deneme yapmayı düşünebilirsiniz. Bu durum, sorun kaynağının SSD'nin kendisinden mi yoksa anakart uyumluluğundan mı kaynaklandığını belirlemenize yardımcı olabilir.

Merhaba,

Benzer bir durum yaşamıştım, çözüm bulmam biraz zaman almıştı. M.2 SSD'nin uyumluluğu gerçekten önemli. Anakartınızın BIOS'unda M.2 SSD desteği için özel ayarlar olup olmadığını kontrol edin. Özellikle NVMe ve SATA modları arasında geçiş yapabiliyor musunuz bakın. Bazı anakartlar bu modları otomatik algılayamıyor. Ayrıca, M.2 SSD'nin BIOS'ta görünürlüğünü de teyit etmeniz gerekiyor. Görünmüyorsa, fiziksel temas veya takılıp takılmadığı konusunda emin olun, bazen göz aldatabilir 😉 Sorun devam ederse, SSD üreticisinin sitesinden en güncel BIOS sürücüsünü indirmeyi deneyebilirsiniz. Son olarak, güç kaynağınızın yeterli gücü sağladığından emin olun, M.2 SSD'ler bazen beklenmedik güç tüketimine neden olabiliyorlar.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri