- BeePuan
- 38
Aklımda Avrupa'da üniversite okumak var, özellikle Almanya veya Hollanda düşünüyorum. Daha önce yurt dışında yaşam deneyimim yok, biraz gözüm korkuyor açıkçası. Dil sorununu nasıl çözerim, dersler İngilizce mi oluyor genelde? Başvuru süreçleri nasıl işliyor, çok karmaşık mı? Orada yaşam masrafları nasıl, Türkiye'den daha mı pahalı? Bir de denklik olayları falan var, o işler nasıl yürüyor?
Ailem de destekliyor ama onlar da tedirgin, "oralarda nasıl yapacaksın tek başına" diyorlar. Okuyan tanıdığınız var mı, neler tavsiye ederler? Hangi bölümler daha revaçta oralarda? Üniversite seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyim? Burs imkanları nasıl, devlet bursu falan alabilir miyim? Benim gibi düşünenler var mı, beraber araştırma yapabiliriz belki?
Ailem de destekliyor ama onlar da tedirgin, "oralarda nasıl yapacaksın tek başına" diyorlar. Okuyan tanıdığınız var mı, neler tavsiye ederler? Hangi bölümler daha revaçta oralarda? Üniversite seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyim? Burs imkanları nasıl, devlet bursu falan alabilir miyim? Benim gibi düşünenler var mı, beraber araştırma yapabiliriz belki?