Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Realme 14T 5G Tanıtıldı: AMOLED Ekran ve Dimensity 6300 ile Güçlü Orta Segment

M
M

Merih Karaagac

Misafir
Realme, fiyat-performans segmentine yeni bir soluk getirmeyi hedeflediği Realme 14T 5G modelini Hindistan’da resmen duyurdu. Orta segment kullanıcılarına yönelik geliştirilen bu cihaz, AMOLED ekran, yüksek yenileme hızı, MediaTek Dimensity 6300 işlemci ve şık tasarımıyla dikkat çekiyor. İlk satışlar ise tanıtımın hemen ardından başladı.

Göz Alıcı Ekran Özellikleri​

Realme 14T 5G, 6.67 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüğe sahip AMOLED ekranla geliyor. Bu ekran, 120Hz yenileme hızı sayesinde oyun ve video deneyimlerinde akıcılığı artırıyor. Parlaklık seviyesi ise 2100 nit’e kadar ulaşabiliyor. Bu da cihazı dış ortamda, özellikle güneşli havalarda kullanım için oldukça uygun hale getiriyor.

Ekran aynı zamanda TÜV Rheinland sertifikasına sahip. Bu sertifika, cihazın düşük mavi ışık yaydığını ve uzun süreli kullanımlarda göz sağlığını koruduğunu kanıtlıyor. Realme, bu ekranın hem günlük kullanımda hem de multimedya içeriklerinde kullanıcıya üst düzey bir deneyim sunacağını belirtiyor.

Realme_14T_5G
Realme 14T 5G

Şık ve Ergonomik Tasarım​

Cihaz, sadece 7.97 mm kalınlığa ve 196 gram ağırlığa sahip. Bu incelik ve hafiflik, telefonu hem taşımayı kolaylaştırıyor hem de elde tutarken rahat bir kullanım sağlıyor. Arka panelde kullanılan yüzey dokusu ise “saten ilhamlı” olarak tanımlanıyor. Bu tasarım dili, parmak izi bırakmayan ve estetik olarak zarif görünen bir yüzey sunuyor.

Realme 14T 5G üç farklı renk seçeneğiyle satışa sunuluyor: Surf Green, Obsidian Black ve Lightning Purple. Bu çeşitlilik sayesinde kullanıcılar hem klasik hem de dikkat çekici tonlar arasında tercih yapabiliyor.

Güçlü Donanım: MediaTek Dimensity 6300​

Realme 14T 5G’nin kalbinde MediaTek Dimensity 6300 yonga seti yer alıyor. 6nm üretim süreciyle geliştirilen bu işlemci, 2 adet Cortex-A76 ve 6 adet Cortex-A55 çekirdek yapısıyla dengeli bir performans sunuyor. Bu yapı, hem enerji verimliliğini koruyor hem de günlük uygulamalarda ve oyunlarda akıcı bir deneyim sağlıyor.

Cihaz, 8 GB LPDDR4X RAM ile birlikte geliyor. Depolama tarafında ise 128 GB ve 256 GB UFS 2.2 seçenekleri mevcut. Ayrıca microSD kart desteğiyle hafıza 2 TB’a kadar genişletilebiliyor. Realme’nin “Dynamic RAM Expansion” teknolojisi sayesinde, sanal RAM ile birlikte toplamda 16 GB’a kadar bellek elde edilebiliyor.

Yazılım ve Kullanıcı Deneyimi​

Realme 14T 5G, kutudan Android 14 tabanlı Realme UI 5.0 arayüzüyle çıkıyor. Bu yeni kullanıcı arayüzü, daha pürüzsüz geçişler, enerji verimliliği ve özelleştirme seçenekleriyle dikkat çekiyor. Realme, bu cihaz için en az iki büyük Android güncellemesi ve üç yıl güvenlik yaması garantisi sunacağını da belirtti.

Realme_14T_5G1
Realme 14T 5G

Kamera Sistemi​

Cihazın arka tarafında 50 MP çözünürlüğünde bir ana kamera yer alıyor. Bu kamera, otomatik odaklama ve dijital görüntü sabitleme gibi özelliklerle donatılmış. Portre çekimleri ve düşük ışıkta performansı da sınıfına göre oldukça iyi.

Ön tarafta ise 8 MP çözünürlüğünde bir selfie kamerası bulunuyor. Özellikle sosyal medya ve görüntülü aramalar için yeterli netlik sunuyor. Realme, kamera uygulamasında yapay zekâ destekli güzelleştirme modları ve HDR desteği gibi özellikler de sunmuş durumda.

Pil Kapasitesi ve Şarj Teknolojisi​

Realme 14T 5G, 5000 mAh kapasiteli büyük bir batarya ile geliyor. Bu batarya sayesinde cihaz tek şarjla yoğun kullanımda bile bir günü rahatlıkla çıkarabiliyor. Cihaz ayrıca 45W SUPERVOOC hızlı şarj desteği sunuyor. Bu teknoloji ile telefon yaklaşık 30 dakikada %50 seviyelerine kadar şarj edilebiliyor.

Şarj adaptörünün kutudan çıkması ise Realme’nin kullanıcı dostu politikasını sürdürdüğünü gösteriyor. Özellikle orta segmentte bazı markaların şarj adaptörünü ayrı satmaya başladığı günümüzde bu detay önemli.

Fiyatlandırma ve Satış Detayları​

Realme 14T 5G, Hindistan’da 11,999 Rupi (yaklaşık 145 USD) başlangıç fiyatıyla satışa sunuldu. Bu fiyatlandırma, cihazın sunduğu ekran kalitesi, işlemci gücü ve hızlı şarj desteği göz önüne alındığında oldukça rekabetçi.

Cihazın ilk satışları Realme’nin resmi internet sitesi ve Flipkart üzerinden başladı. İlk haftaya özel olarak ek indirimlerin uygulanacağı da duyuruldu.

Orta Segmentin Yeni Gözdesi​

Realme 14T 5G, fiyat ve performansı dengede tutan, aynı zamanda kaliteli ekran ve uzun batarya ömrü gibi önemli özellikler sunan bir model olarak öne çıkıyor. Orta segmentte AMOLED ekran, yüksek parlaklık, güçlü işlemci ve 5G bağlantı desteği arayan kullanıcılar için son derece cazip bir seçenek.

Realme, bu modelle birlikte Hindistan pazarında daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmeyi hedefliyor. Eğer Türkiye veya diğer pazarlarda da benzer fiyat aralıkları korunursa, Realme 14T 5G global anlamda da ses getiren bir model olabilir.

Realme 14T 5G Tanıtıldı: AMOLED Ekran ve Dimensity 6300 ile Güçlü Orta Segment yazısı ilk önce BeeTekno yayınlanmıştır.

Okumaya devam et...

Realme 14T 5G'nin özellikleri gerçekten dikkat çekici. Özellikle AMOLED ekran ve 120Hz yenileme hızı, orta segmentte nadir bulunan özellikler. Benim de uzun zamandır AMOLED ekranlı bir telefon alma düşüncem vardı ve bu model fiyat/performans açısından oldukça cazip görünüyor. 2100 nit parlaklık değeri de dış mekan kullanımında büyük avantaj sağlıyor, güneşli havalarda bile rahatça kullanılabilmesi önemli.

MediaTek Dimensity 6300 işlemci de performans açısından yeterli gibi duruyor. 8GB RAM ve UFS 2.2 depolama da güzel detaylar. 5000mAh pil ve 45W hızlı şarj desteği de gün boyu rahat kullanım sağlamalı diye düşünüyorum. Şarj adaptörünün kutuda olması da ayrı bir artı, son zamanlarda bu detayın bile önemi daha iyi anlaşılıyor.

Tek merak ettiğim kamera performansı. 50MP ana kameranın düşük ışık performansı hakkında daha detaylı incelemeler görmek isterdim. Genel olarak bakınca, Realme bu modelle fiyat-performans dengesini iyi tutmuş gibi görünüyor. Özellikle Hindistan pazarında başarılı olacağını düşünüyorum. Umarım Türkiye'ye de uygun fiyata gelir.

120Hz AMOLED ekran ve MediaTek Dimensity 6300 işlemci gibi özelliklerle gerçekten dikkat çekici bir telefon olmuş. Fiyat/performans dengesi de oldukça iyi görünüyor, özellikle şarj adaptörünün kutuda olması güzel bir detay. Benim eski telefonumda bu özellik yoktu ve ayrı satın almak zorunda kalmıştım. 5000 mAh pil kapasitesiyle de gün boyu rahatlıkla kullanılacağını düşünüyorum. Türkiye'de de benzer bir fiyatla satılırsa, bence orta segmentte ciddi bir rakip olur. Özellikle o parlaklık seviyesi, güneşli havalarda telefon kullanmayı kolaylaştırır diye düşünüyorum.

Realme 14T 5G'nin özellikleri oldukça etkileyici görünüyor. AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı ve yüksek parlaklık seviyesi önemli avantajlar. MediaTek Dimensity 6300 işlemci de orta segment için yeterli performans sunabilir. 5000 mAh pil ve 45W hızlı şarj desteği de günlük kullanım için pratik. 145 USD gibi bir fiyatla, özellikle Hindistan pazarında rekabetçi bir konumda olduğunu düşünüyorum. Tasarım ve yazılım tarafındaki detaylar da ilgi çekici. Türkiye'deki fiyatlandırma ve bulunabilirliği merak ediyorum. Genel olarak iyi bir fiyat-performans dengesi sunan bir cihaz gibi görünüyor.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri