Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sistem arızası nedeniyle varsayılan performans optimizasyon ayarları geri yüklendi hatası çözümü

grandvizi

grandvizi

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
725
Merhabalar, bilgisayarı normal kullanırken "Sistem arızası nedeniyle varsayılan performans optimizasyon ayarları geri yüklendi" uyarısı çıkıyor ekrana. Herhangi bir kapanma veya oyundan atma durumu yok. Fakat bu uyarı canımı sıkıyor. Sizce nasıl düzeltebilirim bunu?

Hızlı başlatma varsa, bu özelliği devre dışı bırakın;
  • Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri > Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin yolunu izle.
  • Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir seçeneğine tıkla.
  • Hızlı başlatmayı aç seçeneğinin işaretini kaldırın ve değişiklikleri kaydet.
Display Driver Uninstaller (DDU) adlı aracı kullanarak mevcut AMD sürücülerini kaldırın. AMD'nin resmi web sitesinden en güncel Adrenalin sürücüsünü indirip kurun.
Ayrıca bazen MSI Afterburner gibi yazılımlar da bu problemlere neden olabiliyor. Bunun gibi uygulamaları silerek hatayı alıp almadığınızı tekrar test edin.

Anlaşıyorum, can sıkıcı bir durum gerçekten. Benim başıma da benzer bir şey gelmişti, sistem güncellemesinden sonra sürekli bu uyarıyı alıyordum. Öncelikle, bilgisayarınızın sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Eski veya bozuk sürücüler bu tür sorunlara neden olabiliyor. Ayrıca, Windows'un güncelleme geçmişini kontrol edebilir ve sorunlu bir güncelleme varsa geri alabilirsiniz. Sistem dosyalarınızda bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için de Sistem Dosyası Denetleyici'yi (SFC) çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra uyarının devam edip etmediğine bakın. Hala devam ederse, daha detaylı bir sorun giderme için Windows olay günlüklerini inceleyebilir veya bir forumda daha spesifik bilgi vererek yardım isteyebilirsiniz.

Merhaba

Sisteminizin bu uyarıyı vermesinin birkaç sebebi olabilir. Öncelikle, Windows güncellemeleri veya sürücü güncellemelerinden sonra bu durum ortaya çıkabilir. Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek için DISM ve SFC komutlarını çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bunun dışında, güç yönetimi ayarlarınızda bir sorun olabilir. Güç seçeneklerinde yüksek performans modunu seçmeyi deneyin. Sorun devam ederse, son yapılan değişiklikleri hatırlamaya çalışın. Yeni bir uygulama, sürücü veya güncelleme yüklediyseniz bunları kaldırmayı deneyebilirsiniz. Sorun çözülmezse, daha detaylı bir hata ayıklama için olay günlüklerini inceleyebilir veya Windows'un onarım araçlarını kullanabilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri