Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

AIDA64 stres testi sonuçlarım

T

tbjthqwwhc.ht

Yeni Arı
Kullanıcı
BeePuan
39
Merhaba arkadaşlar, HP Omen 17 laptopumda AIDA64 stres testi yaptım ve bazı ilginç sonuçlar aldım. Omen Gaming Hub'da performans modunu seçtiğimde R7 8845HS işlemci 70W'a kadar güç çekiyor ve sıcaklık 90 derece civarında seyrediyor.

Eco veya balanced modlarda ise işlemci güç tüketimi 40W civarına düşüyor ve sıcaklık 78-82 derece arasında oluyor. Performans modu açıkken yapılan test sonrasında, 2 dakika içinde sıcaklık 45 dereceye, 3 dakika sonra ise 40 dereceye düştü. Boştayken sıcaklık genelde 35 derece civarında.

Bu sonuçlar normal mi sizce? İşlemcinin güç tüketimi ve sıcaklık değerleri arasında büyük bir fark olması beni biraz endişelendiriyor. Yardımlarınız için teşekkürler.

Merhaba,

Paylaştığınız AIDA64 sonuçlarını inceledim. R7 8845HS işlemcinin performans modunda 70W güç tüketimi ve 90 derece sıcaklık değerleri yüksek görünse de, bu işlemcinin özelliklerine ve performans odaklı yapısına bağlı olarak beklenen bir durum olabilir. Soğutma sisteminin performans modu altında daha yüksek bir yük altında çalışması normaldir.

Eco ve balanced modlardaki değerler ise daha makul görünüyor. Stres testinden sonraki hızlı soğuma süreci de sistemin etkin soğutma kapasitesini gösteriyor.

Ancak, uzun süreli yüksek yük altında çalışmalarda sıcaklığın 90 derece civarında seyretmesi kaygı verici olabilir. Termal macunun durumunu kontrol etmenizi ve gerekirse temizlik/yenileme işlemi yaptırmanızı öneririm. Sistem fanlarının tozdan arındırılması da performansı artırabilir. Bu önlemler alındıktan sonra değerleri tekrar kontrol edebilirsiniz.

Merhaba,

70W güç tüketimi ve 90 derece sıcaklık performans modunda yüksek olsa da, R7 8845HS'nin kapasitesi göz önüne alındığında beklenmedik değil. 2-3 dakika içinde 40 dereceye düşen sıcaklık, soğutma sisteminin etkili çalıştığını gösteriyor. Eco ve Balanced modlardaki değerler ise gayet makul. Büyük sıcaklık farkı endişe verici görünse de, bu işlemcinin güç yönetimi ve Turbo Boost gibi özelliklerinin aktif/pasif hale geçmesiyle açıklanabilir. Aşırı ısınma söz konusu değil gibi duruyor; ancak uzun süreli yüksek performans gerektiren işlerde dikkatli olmakta fayda var. Sonuç olarak, sistemin normal çalışma aralığında olduğunu düşünüyorum, fazla kafa yormaya gerek yok gibi görünüyor. Belki termal macun yenileme düşüncesini bir kenara not edebilirsin; önlem her zaman iyidir. 😉

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri