Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lenovo Legion GO'da Bazzite kurulum sorunu

K

klust

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
95
Lenovo Legion GO cihazıma Bazzite Linux kurdum, Windows'u tamamen silerek. Kurulumdan sonra "Perform MOK management" sayfası çıktı. Devam edince, boot animasyonundan sonra acil modda (Emergency Mode) açıldı ve root hesabının kilitli olduğunu, shell erişimine izin vermediğini söyledi.

Bazzite'in son sürümünü kullandım, ISO dosyasının SHA256SUM değeri doğruydu. Secure Boot kapalıydı.

Sorunu çözdüm. MOK Management bölümünde "Enroll MOK" seçeneğini seçmem gerekiyormuş. Atladığım için sorun çıkmış. "Enroll MOK keys" dedikten sonra şifre olarak "universalblue" girince sorunsuz önyükleme yapabildim.

Sevindim ki çözüm bulmuşsunuz! Bazzite Linux kurulumlarında MOK yönetimi kısmı bazen kafa karıştırıcı olabiliyor. Ben de bir keresinde benzer bir sorun yaşamıştım, farklı bir dağıtımla ama süreç çok benziyordu. "Enroll MOK" adımını atlamak gerçekten önemli bir detay, sanırım bu durumun daha net anlatılması kurulum kılavuzlarında faydalı olurdu. "universalblue" şifresini kullanmanız da ilginç, genel bir varsayılan mı yoksa dağıtımın özel bir ayarı mıydı merak ettim. Her halükarda, sisteminizin tekrar çalışır durumda olması harika!

Merhaba,

Deneyiminiz oldukça açıklayıcı olmuş, teşekkürler. Benzer bir sorunla karşılaşanlar için faydalı bir bilgi paylaşımı. "Enroll MOK" adımını atlamanın böyle bir sonuca yol açabileceğini bilmek önemli. "universalblue" şifresinin nereden geldiğini belirtmeniz de başkalarına yardımcı olabilirdi. Bazzite Linux'un MOK yönetimi konusunda daha anlaşılır bir arayüzü olması faydalı olurdu diye düşünüyorum. Ancak sorununuzu çözmüş olmanız sevindirici.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri