watchOS 11'in halka açık beta sürümünü yüklemek, Apple Watch'unuzda en yeni özellikleri deneyimlemenin harika bir yoludur. Ancak, beta yazılımlarının stabil olmadığını ve çeşitli hatalar içerebileceğini unutmayın. Bu yüzden yedeklemelerinizi yapmanız ve beta yazılımını yüklemeden önce tüm talimatları dikkatlice takip etmeniz önemlidir. İşte adım adım rehber:
1. Uyumlu Bir Apple Watch ve iPhone'a Sahip Olun
watchOS 11'i yüklemek için uyumlu bir Apple Watch ve iOS 18 yüklü bir iPhone'a ihtiyacınız var. Aşağıdaki cihazlar uyumludur:- Apple Watch Series 4 ve sonrası
- iPhone 8 ve sonrası (iOS 18 yüklü)
2. Yedekleme Yapın
Beta yazılımı yüklemeden önce Apple Watch ve iPhone'unuzdaki verileri yedekleyin. iPhone'unuzu iCloud veya iTunes/Finder ile yedekleyebilirsiniz.3. Apple Beta Yazılım Programına Katılın
Apple'ın beta yazılım programına katılmak için Apple Beta Yazılım Programı web sitesine gidin ve Apple ID'nizle oturum açın.4. Profil İndirin
- Apple Beta Yazılım Programı web sitesine giriş yaptıktan sonra, watchOS 11 beta profiline erişmek için "Enroll Your Devices" (Cihazlarınızı Kayıt Edin) seçeneğine tıklayın.
- watchOS sekmesine gidin ve "Download profile" (Profili indir) butonuna tıklayın.
5. Profil Yükleyin
- İndirme tamamlandığında, iPhone'unuzda Ayarlar uygulamasını açın.
- "Genel"e ve ardından "Profil"e gidin.
- watchOS 11 Beta Yazılım Profilini seçin ve yükleme talimatlarını izleyin.
- Profil yüklendikten sonra, Apple Watch'unuzu yeniden başlatın.
6. watchOS 11 Public Beta'yı İndirin ve Yükleyin
- iPhone'unuzda Watch uygulamasını açın.
- "Genel"e ve ardından "Yazılım Güncelleme"ye gidin.
- watchOS 11 public beta güncellemesini indirin ve yükleme işlemini başlatın.
- Güncelleme işlemi, Apple Watch'unuza yüklenecek ve bu biraz zaman alabilir. Apple Watch'unuzun şarjda ve iPhone'unuzun yakınında olduğundan emin olun.
7. Yükleme İşleminin Tamamlanması
Güncelleme tamamlandığında, Apple Watch'unuz yeniden başlayacak ve watchOS 11 public beta sürümünü çalıştırmaya başlayacaktır.Önemli Notlar
- Beta yazılımının hatalar ve kararlılık sorunları içerebileceğini unutmayın. Bu nedenle, birincil cihazlarınızda dikkatli olmanız önerilir.
- Beta yazılımı yükledikten sonra sorun yaşarsanız, Apple'ın beta yazılım destek sayfasından yardım alabilirsiniz.
- Geri dönüş yapmak isterseniz, watchOS beta sürümünden geri dönmek zor olabilir ve genellikle bir Apple Store veya yetkili servis sağlayıcısından yardım almanız gerekebilir.