Fairphone, sürdürülebilirlik ve etik üretim standartlarına odaklanan bir akıllı telefon markası olarak tanınır. Bu makalede, Fairphone'un üç popüler modeli olan Fairphone 4, Fairphone 3+, ve Fairphone 3'ü fiyat ve performans açısından detaylı bir şekilde karşılaştıracağız.
Kullanıcı Yorumları:
Kullanıcı Yorumları:
Kullanıcı Yorumları:
Fairphone 4
Özellikler:- Ekran: 6.3 inç IPS LCD, 1080 x 2340 piksel
- İşlemci: Qualcomm Snapdragon 750G
- RAM: 6GB / 8GB
- Depolama: 128GB / 256GB (microSD desteği mevcut)
- Kamera: 48MP ana kamera, 48MP ultra geniş, ToF sensörü
- Batarya: 3905mAh, 20W hızlı şarj
- Fiyat: Yaklaşık 649 USD
Kullanıcı Yorumları:
- @SustainableTech: "Fairphone 4, sürdürülebilirlik konusunda harika bir telefon. Performansı ve kamera kalitesi de oldukça iyi."
- @EcoFriendlyUser: "Modüler yapısı sayesinde tamir etmek çok kolay. Ayrıca, genel performansı da günlük işler için yeterli."
Fairphone 3+
Özellikler:- Ekran: 5.65 inç IPS LCD, 1080 x 2160 piksel
- İşlemci: Qualcomm Snapdragon 632
- RAM: 4GB
- Depolama: 64GB (microSD desteği mevcut)
- Kamera: 48MP ana kamera, 16MP ön kamera
- Batarya: 3000mAh, 18W hızlı şarj
- Fiyat: Yaklaşık 469 USD
Kullanıcı Yorumları:
- @BudgetBuyer: "Fairphone 3+, fiyatına göre oldukça iyi bir telefon. Sürdürülebilirlik ve performans açısından tatmin edici."
- @EcoEnthusiast: "Modüler tasarım gerçekten harika. Kendi kendime tamir edebiliyorum ve bu benim için çok önemli."
Fairphone 3
Özellikler:- Ekran: 5.65 inç IPS LCD, 1080 x 2160 piksel
- İşlemci: Qualcomm Snapdragon 632
- RAM: 4GB
- Depolama: 64GB (microSD desteği mevcut)
- Kamera: 12MP ana kamera, 8MP ön kamera
- Batarya: 3000mAh, 10W şarj
- Fiyat: Yaklaşık 399 USD
Kullanıcı Yorumları:
- @EntryLevelUser: "Fairphone 3, sürdürülebilirlik ve temel performans açısından harika bir seçim. Günlük işlerimi rahatlıkla yapabiliyorum."
- @GreenTechLover: "Kendi kendine tamir edilebilmesi gerçekten büyük bir avantaj. Performansı da oldukça tatmin edici."
Karşılaştırma ve Sonuç
Fiyat ve Performans:- Fairphone 4: Yüksek fiyatına rağmen, sunduğu özellikler ve performans ile orta segmentte yer alır. Özellikle kamera ve genel performans açısından mükemmel bir seçimdir.
- Fairphone 3+: Orta segmentte yer alır ve güçlü performansı ile dikkat çeker. Özellikle kamera ve modüler yapısı ile öne çıkar.
- Fairphone 3: Bütçe dostu bir seçenek olarak, günlük kullanım için iyi bir performans sağlar. Fiyat/performans açısından oldukça cazip.
- Fairphone 4: Yüksek performans gerektiren uygulamalar, fotoğrafçılık ve genel günlük kullanım için ideal.
- Fairphone 3+: Fotoğrafçılığa ilgi duyan ve güçlü performans isteyen kullanıcılar için uygun.
- Fairphone 3: Bütçesi sınırlı olan ve temel akıllı telefon ihtiyaçlarını karşılamak isteyen kullanıcılar için mükemmel bir seçim.