Ogulcan Tekines
Yeni Üye
1. Telefon Ayarları ile Gizli Numaradan Arama
Çoğu akıllı telefon, gizli numara ile arama yapma seçeneği sunar. Bu yöntem, cihazın ayarları üzerinden doğrudan numaranızı gizleyerek arama yapmanıza olanak tanır.- Adım 1: Telefon Ayarlarını Açın.
- Adım 2: Ayrıntılar veya Telefon Ayarları bölümüne gidin. Genellikle "Ayarlar" menüsünde bulunur.
- Adım 3: Çağrı Ayarlarına veya Gelişmiş Ayarlar bölümüne gidin.
- Adım 4: Gizli Numaradan Arama veya Numara Gizleme seçeneğini bulun ve Aç (aktif) konumuna getirin.
- Adım 5: Gizli Numaradan aramak istediğiniz numarayı tuşlayın ve Arama butonuna basın.
2. Arama Sırasında Gizli Numarayı Aktifleştirme
Bazı telefonlar, arama yaparken gizli numara özelliğini aktif hale getirmenizi sağlar.- Adım 1: Telefonunuzun Arama ekranını açın.
- Adım 2: Arama numarasını tuşlayın.
- Adım 3: #31# kodunu, numaranın başına ekleyin. (Örneğin, #31#0123456789)
- Adım 4: Arama butonuna basın.
3. Gizli Numaradan Arama İçin Kısayol Kodları Kullanma
Bazı telefon operatörleri, gizli numara ile arama yapabilmeniz için kısayol kodları sunar.- Türkiye Operatörleri İçin Kısayol Kodları:
- Türk Telekom: Arama yapmadan önce #31# kodunu numaranın önüne ekleyin.
- Vodafone: Aynı şekilde #31# kodunu arama numarasının başına ekleyin.
- Türkcell: #31# kodunu kullanarak numarayı gizleyebilirsiniz.
4. Çevrimdışı Uygulamalar Kullanarak Gizli Numaradan Arama
Bazı üçüncü parti uygulamalar, gizli numara ile arama yapmanıza olanak sağlar.- Adım 1: Uygulama Mağazanızı Açın (Google Play Store veya Apple App Store).
- Adım 2: Arama çubuğuna "Gizli Numaradan Arama" yazın.
- Adım 3: Uygulamalardan birini indirin ve kurun.
- Adım 4: Uygulamayı açın ve gerekli ayarları yaparak gizli numaradan arama yapın.
5. Operatörün Müşteri Hizmetleri ile İletişime Geçme
Gizli numaradan arama yapamıyorsanız, operatörünüzün müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilir ve gerekli ayarlamaları yaptırabilirsiniz.- Adım 1: Müşteri Hizmetleri Numarasını Arayın. (Türk Telekom, Vodafone, Türkcell gibi).
- Adım 2: Müşteri temsilcisine gizli numara ile arama yapmak istediğinizi belirtin.
- Adım 3: Temsilci size gerekli yönlendirmeleri ve ayarları sağlayacaktır.
Örnek: Gizli Numaradan Arama Kodu
- Koda göre arama:
- Türkiye: #31# kodunu numaranın başına ekleyerek, örneğin #31#0123456789 şeklinde arama yapabilirsiniz.
- ABD ve diğer ülkeler: Ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilir, yerel kılavuzlara bakarak uygun kodu öğrenebilirsiniz.
Bu yazımızda gizli gözükerek nasıl numara aranır onu anlattık.Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere