MiniMax Video-01, halka açık bir yapay zeka destekli metinden videoya dönüştürme platformudur.
MiniMax Video-01 altı saniye uzunluğunda videolar üretebilir
Önemli Noktalar
- MiniMax, Alibaba ve Tencent tarafından desteklenen bir unicorn girişimidir
- Kullanıcılar ücretsiz olarak video üretebilirler ancak bir sınır vardır
- Video-01, saniyede 25 kare hızında 1280 x 720 çözünürlüklü videoları destekler
MiniMax Video-01 Piyasaya Sürüldü
Alibaba ve Tencent tarafından desteklenen Çinli bir yapay zeka (AI) unicorn girişimi olan MiniMax , geçen hafta bir metinden videoya üretim modeli yayınladı. Video-01 olarak adlandırılan platform, Çin dışında bile halka açık. Çok çeşitli stillerde altı saniyelik videolar üretebiliyor. Video-01, müzik üreteci, üretken konuşma ve dil çevirisi gibi şirketin mevcut AI tekliflerine katılıyor. AI video üreteci, Runway AI, Pika 1.0 ve yakında piyasaya sürülecek olan OpenAI tarafından Sora gibi pazardaki benzer araçlarla rekabet edecek.
MiniMax Video-01 Piyasaya Sürüldü
South China Morning Post'un haberine göre, AI video üreteci MiniMax Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Yan Junjie tarafından şirketin Şanghay'daki ilk geliştirici konferansında piyasaya sürüldü . Kurucunun, Video-01'in metinden videoya üretim modelinin ilk yinelemesi olduğunu ve gelecekteki güncellemelerin kullanıcıların görüntü girdilerinden video üretmesine olanak tanıyacağını vurguladığı bildirildi. Gelecekteki güncellemeler aracılığıyla video düzenleme yeteneklerinin de ekleneceği söyleniyor.
- Yeni Snapdragon X Serisi Çipe Sahip Yapay Zeka Bilgisayarları Bu Yıl Piyasaya Sürülecek
Meraklıların platformu kullanmak için kayıt olmaları gerekmez ve doğrudan videolar üretebilirler. Video-01'in testlerimizde video üretmesi yaklaşık beş dakika sürdü, ancak bunun nedeni platforma aynı anda erişen çok sayıda kullanıcı olabilir. Ücretsiz kullanıcılar için bir sınır vardır, ancak sınır şu anda bilinmemektedir.
MiniMax Video-01'in üretim kapasitesinin bir demosu X'te (eski adıyla Twitter) yayınlandı. Demo yüksek kaliteli işlemeyi sergilerken, video üretiminin Runway ve Pika 1.0 ile aynı seviyede olduğunu gördük. Yapay zeka modelini eğitmek için veri tedariki veya üretilen videolar için kullanıcı gizliliği hakkında ayrıntılar bilinmiyor.
MiniMax Video-01'in üretim kapasitesinin bir demosu X'te (eski adıyla Twitter) yayınlandı. Demo yüksek kaliteli işlemeyi sergilerken, video üretiminin Runway ve Pika 1.0 ile aynı seviyede olduğunu gördük. Yapay zeka modelini eğitmek için veri tedariki veya üretilen videolar için kullanıcı gizliliği hakkında ayrıntılar bilinmiyor.
- Microsoft'un Geri Çağırma Özelliğini Kaldıramayabilirsiniz
- OpenAI, Şirket İçi Yapay Zeka Yonga Setleri Geliştiriyor Olabilir
Testlerimiz sırasında Video-01'in etkili kişilerle videolar ürettiğini ve bunun deepfake'lere katkıda bulunabileceğini de bulduk. Bunun gelecekteki güncellemelerde ele alınıp alınmayacağı bilinmiyor.