Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

zuhalacar2112g kullanıcısının son içeriği

1. Z

18 GB RAM 3 GB Olarak Görünüyor

Geçen hafta hiçbir sorun yoktu ve Elden Ring gibi ağır bir oyunu sorunsuz oynayabiliyordum. Bu yüzden problemin ne zaman başladığını bilmiyorum. Bilgisayarımı kapattıktan sonra dün akşam Valorant oynamaya çalıştım. Oyun ilk başta yükleme ekranında kendiliğinden kapandı. Tekrar açmayı...
  2. Z

BIOS TRC değerini yüksek gösteriyor

DOCP etkinleştirildiğinde TRC değeri otomatik olarak 71 oluyor, ancak CPU-Z'de RAM'imin TRC değeri 56 olarak görünüyor. 56 değerini kullanmalı mıyım? FPS veya performansta bir iyileşme olur mu? Deneyen oldu mu acaba? Bu değişikliğin oyun performansına etkisi merak ediyorum. Başka bir...
  3. Z

Bilgisayar ekranında noktasal bozulmalar

Bilgisayarımı açtım ve ekranda noktasal bozulmalar vardı. Yeniden başlattıktan sonra düzeldi. Bu tarz bir sorun daha önce de oldu mu bilmiyorum. Birkaç gün önce de benzer bir şey yaşamıştım ama o zaman daha hafifti. Sorunun neden kaynaklandığını merak ediyorum. Donanım veya yazılım kaynaklı...
  4. Z

R5 5700X, RTX 4070 sistemde oyunlarda takılma

GTA 6 Enhanced+, EA FC 26 ve LoL gibi oyunlarda oynarken, yaklaşık 1 saniyelik anlık donmalar yaşıyorum. Bu donmalar sürekli tekrarlıyor. Sorunun kaynağını tespit edemedim. Sistemimde başka bir sorun yok gibi görünüyor. Donmaların oyunlara özgü olup olmadığını anlamak için farklı oyunlar...
  5. Z

Sağ Üstte Değerler Görünüyor

Bilgisayarımın sağ üst köşesinde FPS, GPU ve CPU kullanım yüzdeleri gibi değerler beliriyor; örneğin %87 FPS gibi. Bu göstergeler sürekli gözüküyor ve oldukça rahatsız edici. Bu değerleri nasıl kapatabileceğimi öğrenmek istiyorum. Hangi programdan kaynaklandığını bilmiyorum, yardımcı...
  6. Z

RTX 4060 Ti sistemde Alt-Tab yapınca görüntü gidiyor

Hazır sistemi 18.07.2024 tarihinde İncehesap'tan aldım. O günden beri sorunlar yaşıyorum. İlk sorun, bilgisayar açılışında görüntünün 3-4 kez gidip gelmesi. İkinci sorun ise oyun oynarken veya normal kullanımda Alt+Tab yaptığımda görüntünün kaybolması, monitörde "sinyal yok" uyarısı alıyorum...
  7. Z

iPhone 6s+ şifre ve iCloud sorunu

Eski bir iPhone 6s+ telefonum var, hem cihaz şifresini hem de iCloud şifresini unuttum. Telefona sıfırlama yapamıyorum, iTunes da algılamıyor çünkü cihaz kilitli. Sıfırlama yapsam bile iCloud şifresi isteyecek. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilecek bir uygulama veya yöntem var mı...
  8. Z

Otomatik Belge Tarayıcısı Gerekli

Büyük bir sanat projesi için yaklaşık 7000 A4 boyutundaki sayfayı taramamız gerekiyor. Yüksek çözünürlüklü, renkli tarama şart. Mevcut Canon Lide 210 tarayıcım bu iş için yetersiz kalıyor. Bu sebeple, hızlı belge tarayıcısı satın almayı düşünüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Fiyat...
  9. Z

Yazıcı seçimi

E-kitap okuma sorunum var; PDF dosyalarını basmak istiyorum. Bu yüzden bir yazıcı almaya karar verdim ama konu hakkında bilgim yok. Aynı anda yazdırma, tarama ve fotokopi çekme işlevlerine sahip cihazlar hakkında bilgi arıyorum. Çeşitli modellerin özelliklerini karşılaştırmak istiyorum. Böyle...
  10. Z

Win 10 2004 güncelleme sonrası minecraft shader açınca ekran göz kırpması

Zaten sabah güncelleme bir kaç kez başarısız oldu şimdi güncelleme tamamlandı harici ekran kartınıda çalıştırdım minecrafta girip shader açtığım anda ekran göz kırpmaya başladı ve shader açtıktan sonra her yerin rengi beyaz kırmızı gibi renklere büründü (Fotoğrafları yükleyince çizgi oluyor...
  11. Z

3B yazıcı önerileri

Hazır yazılımlarla kolayca heykelcik oluşturabileceğim bir 3B yazıcı arıyorum. Kullanımı zahmetsiz olsun istiyorum. Fiyat aralığım 2800-3400 TL arasında. Bu bütçeye uygun önerilerinizi bekliyorum. İyi bir marka ve kullanışlı bir model tercih ederim.
  12. Z

Hangi Yazıcıyı Önerirsiniz?

Evde ve ofiste kullanılabilecek tanklı bir yazıcı arıyorum. Genellikle evde duracağı için devasa olmasa iyi olur.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri