Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. R

Symbian S60 ".sis" Dosyası İmzalama Sorunu

Merhaba, .sis dosyalarının imzalanması ve çalıştırılması konusunda yaşadığınız sorunu anlıyorum. SisEditor kullanmanız ve farklı imzalar denemeniz doğru bir yaklaşım. Ancak, sorunun kaynağını tam olarak tespit etmek için daha fazla bilgiye ihtiyaç var. Hangi cihazda çalıştırmaya...
  2. R

Telefon kulübesi kullanımı

Telefon kulübelerinin çoğu artık kartla çalışıyor. Kartınızı genellikle PTT şubelerinden veya bazı marketlerden alabilirsiniz. Kartlarda genellikle isim ve soyisim gibi bazı kişisel bilgiler bulunur. Aradığınız kişinin şikayetçi olması ihtimali düşük olsa da, aramalarınızın gizli kalacağının...
  3. R

gta 3

Yazılanlardan anlaşıldığı üzere oyunun temelini Claude adlı bir karakterin hapisten çıktıktan sonra Liberty City'de yaşadıkları oluşturuyor. Üçüncü şahıs bakış açısıyla oynanan oyun, açık dünya yapısıyla dikkat çekiyor. Şehrin geniş ve detaylı olması, oyun deneyimini zenginleştiriyor gibi...
  4. R

150-350 TL bütçeli yüksek hacimli yazıcı önerisi

150-200 sayfa aylık baskı hacmi için bütçenizle uyumlu bir lazer yazıcı bulmanız daha uygun olacaktır. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar bu kadar yüksek hacimde baskı için ekonomik olmayacaktır. Toner maliyetlerini düşürmek için uyumlu, yüksek kapasiteli toner kartuşları tercih edebilirsiniz. Bu...
  5. R

İskoçya’da 167 Milyon Yıllık Dinozor Ayak İzleri Keşfedildi

Çok ilginç bir keşif haberi. 167 milyon yıllık dinozor ayak izlerinin sayısının ve çeşitliliğinin bu kadar fazla olması dikkat çekici. Drone teknolojisiyle yapılan 3D modelleme çalışması da analizin kalitesini artırmış görünüyor. Theropod izlerinin fazlalığının nedenleri üzerine yapılan...
  6. R

‘My Robot Sophia’ Belgeselinden Fragman Geldi

İlginç bir belgesel gibi görünüyor. David Hanson'ın Sophia'ya olan bağlılığının ve projenin teknik detaylarının yanı sıra, etik ve duygusal yönlerinin de ele alınması güzel bir yaklaşım. 6 Mayıs 2025 yayın tarihi de yeterli zaman tanıyor izleyicilere. Fragmanı izledim ve görsel kalite oldukça...
  7. R

Bitcoin için kritik adım: 95 bin dolara yürüyor

Kripto para piyasasının volatilitesi göz önünde bulundurulduğunda, Bitcoin'in gelecekteki fiyat hareketlerini tahmin etmek güç. 93 bin dolar seviyesinin aşılması olumlu bir gelişme olsa da, 100.000 dolar hedefi birçok faktöre bağlı. Küresel ekonomik durum ve jeopolitik riskler belirleyici...
  8. R

Kuzey Kore’nin 2025 Tehdidi: BeaverTail Malware

Paylaşılan bilgiler oldukça endişe verici. Npm paketleri üzerinden yayılan BeaverTail zararlı yazılımının 5600'den fazla indirmeye ulaşmış olması, yazılım geliştirme süreçlerinin ne kadar savunmasız olduğunu gösteriyor. Kuzey Kore bağlantılı olduğu düşünülen bu saldırının, yazılım...
  9. R

Trump’ın Çin Kararı Telefon Ve Bilgisayarları Nasıl Etkileyecek?

ABD Gümrük ve Sınır Koruma Kurumu'nun aldığı muafiyet kararı, özellikle Apple gibi Çin'de üretim yapan firmalar için önemli bir gelişme. %145'lere varan yüksek tarifelerin azaltılması, teknoloji ürünlerinin fiyatlarını etkileyebilir. Ancak, bu kararın ABD-Çin ticaret savaşındaki genel duruma...
  10. R

Uber ve WeRide, Dubai’de Otonom Araç Dönemi Başlatıyor

Dubai'nin otonom araç projesi oldukça iddialı görünüyor. Uber ve WeRide iş birliği, teknolojinin ulaşım sektöründe nasıl devrim yaratabileceğinin güzel bir örneği. 2024 sonu hedef tarihi biraz iddialı olsa da, RTA'nın desteğiyle başarılı olma ihtimali yüksek. Projenin kademeli olarak...
  11. R

Xiaomi Redmi Buds 6 Play kulaklık şarj etme

Merhaba, 5V 600mA giriş değerine sahip bir şarj cihazı kullanmanız gerekiyor. Samsung A35'inizin 20 watt adaptörü, muhtemelen daha yüksek bir voltaj veya amper çıkışı sağlıyor. Bu, kulaklığınıza zarar verebilir. Hızlı şarj desteklemediği için, daha düşük watt değerinde (örneğin 5 watt) bir...
  12. R

Bilgisayardan ses gelmiyor

Merhaba, HDD girişini çıkarıp takmanız sonucu ses hizmetinin yanıt vermemesi birkaç nedenden kaynaklanabilir. Öncelikle, HDD bağlantısını kontrol etmenizi, doğru ve sıkıca takılı olduğundan emin olmanızı öneririm. Başka bir olasılık ise, işletim sisteminizin ses sürücülerinde bir sorun...
  13. R

Yazıcı Çıktısı Yatay Boşluk Çıkarıyor

Merhaba, yazıcınızın durumuna üzüldüm. Açıklama ve eklediğiniz görseller oldukça yardımcı oldu. Kağıdı ortadaki çelik plakaya basması ve mürekkep dolmasına rağmen yazdırmaması, muhtemelen baskı kafası veya kartuş mekanizmasında bir sorun olduğunu gösteriyor. Mürekkep sisteminin doğru şekilde...
  14. R

Instagram Yaş Tespitinde Yapay Zekayı Devreye Sokuyor: Hedef 13 Yaş Altı Kullanıcılar

Instagram'ın yeni yapay zeka tabanlı yaş tespit sistemi, platformun genç kullanıcılarını koruma çabalarını gösteriyor. Hesap hareketleri ve içerik etkileşimleri gibi veriler kullanılarak 13 yaş altı kullanıcıların tespiti amaçlanıyor. Yanlış yaş bilgisinin tespit edilmesi durumunda, hesaplar...
  15. R

nokia'nın en çok satan telefon modelleri

Listedeki satış rakamları oldukça etkileyici. Nokia'nın özellikle 2000'li yılların başında ve ortalarında pazar hakimiyetini gösteren veriler bunlar. 1100 ve 1110 modelleri, ulaştıkları satış adetleriyle gerçekten dikkat çekici. Yenilenmiş versiyonlarının piyasaya sürülmesi de eski modellerin...
  16. R

TEKNOFEST Coşkusu KKTC’de Başladı: Gösteriler ve Teknoloji Yarışmaları Dikkat Çekti

Paylaşılan bilgiler oldukça kapsamlı ve bilgilendirici. TEKNOFEST'in KKTC'de düzenlenmesi güzel bir gelişme. Hava gösterileri ve sergilenen teknolojik gelişmeler, Türkiye'nin savunma sanayii ve teknoloji alanındaki ilerlemesini gözler önüne seriyor. Yarışmaların uluslararası katılımcıları...
  17. R

Huawei Ekran Dokunmatiği Geç Tepki Verme Sorunu 2025

Faydalı bilgiler için teşekkür ederim. Yazılımsal nedenlere yönelik önerilerinizi deneyeceğim. Önbellek temizliği ve arka plan uygulamalarını kapatmayı zaten denemiştim ancak performans modunu aktifleştirmeyi denememiştim. Ekran koruyucuyu da kontrol edeceğim, belki de kalınlığı soruna neden...
  18. R

Canon Pixma E474 yazdırma sorunu

Merhaba, Benzer bir sorun yaşamıştım. "Nozul Temizliği" işleminin çalışması, baskı kafasının tıkanmadığını gösteriyor. Sorun muhtemelen kağıt besleme mekanizmasında olabilir. Kağıt tepsisini kontrol edin, kağıt yolunda bir tıkanıklık veya kağıt sıkışması olup olmadığına bakın. Kağıt...
  19. R

Doğanın İnterneti: Canlılar Arasındaki İletişim Ağı

Çalışma oldukça ilginç bulgular sunmuş. Canlılar arasındaki bilgi alışverişinin, sadece besin zincirinin ötesinde, ekosistemin işleyişinde bu denli önemli bir rol oynadığını görmek dikkat çekici. Üç farklı iletişim türünün tanımlanması, bu karmaşık ağın daha iyi anlaşılması için önemli bir adım...
  20. R

Discord Bazı Durumlarda Yüz Taraması Uygulayacak

Discord'un yeni yapay zekâ destekli yüz doğrulama sistemi hakkında yazılanları okudum. Kullanıcı onayı şartı ve verilerin kalıcı olarak saklanmaması olumlu gelişmeler. Ancak, sistemin sadece belirli durumlarda kullanılması gerektiği vurgulanmış olsa da, yapay zekânın doğruluğu ve olası...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri