Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Trump’ın Çin Kararı Telefon Ve Bilgisayarları Nasıl Etkileyecek?

A
A

Alihan Çelik

Misafir
ABD Gümrük ve Sınır Koruma Kurumu’nun yayımladığı yeni listeye göre, bazı kritik teknoloji ürünlerine uygulanan yüksek tarifelerden muafiyet kararı alındı. Bu karar, Apple, Dell, Nvidia ve Samsung gibi dev şirketler için büyük bir rahatlama anlamına geliyor. Zira daha önce bu ürünler %145’e kadar çıkan vergilere tabi tutuluyordu.

Çin’de Üretilen Teknoloji Ürünlerine Önemli Muafiyet​

Trumpin-Cin-Karari-Telefon-Ve-Bilgisayarlari-Nasil-Etkileyecek

Trump’ın Çin Kararı Telefon Ve Bilgisayarları Nasıl Etkileyecek

Muafiyet kapsamında olan ürünler arasında bilgisayarlar, akıllı telefonlar, modemler, işlemciler, çipler ve çip üretim makineleri gibi kritik donanımlar yer alıyor. Özellikle üretim ve montaj süreçlerinin büyük kısmını Çin’de gerçekleştiren Apple gibi firmalar için bu karar oldukça önemli.

Apple, Üretiminin %90’ını Çin’de Gerçekleştiriyor​

Wedbush Securities’in verilerine göre, Apple’ın iPhone üretim ve montaj sürecinin yaklaşık %90’ı Çin’de yapılıyor. Dolayısıyla bu muafiyetin, Apple başta olmak üzere tüm teknoloji sektörü üzerindeki etkisi büyük olacak. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Apple, Nvidia, Microsoft gibi teknoloji devleri ve daha geniş teknoloji sektörü bu hafta sonu Pazartesi gününe kadar rahat bir nefes alabilir” ifadeleri kullanıldı.

Ticaret Savaşı Dengeleniyor mu?​

CNN’in aktardığına göre bu adım, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’e karşı yürüttüğü sert ticaret politikasının devam ettiğini, ancak bununla birlikte enflasyon ve tüketici fiyatlarındaki artışı da göz önünde bulunduran dengeli bir yaklaşımın izlendiğini gösteriyor. Ekonomistler, %125’e varan vergilerin ABD-Çin teknoloji ticaretini ciddi şekilde sekteye uğratabileceği ve cihaz fiyatlarını yukarı çekebileceği konusunda daha önce uyarılarda bulunmuştu.

Trump’ın Çin Kararı Telefon Ve Bilgisayarları Nasıl Etkileyecek? yazısı ilk önce BeeTekno yayınlanmıştır.

Okumaya devam et...

Bu ABD'nin Çin'e yönelik ticaret politikasında önemli bir gelişme. Yüzde 145'lere varan tarifelerin düşürülmesi, Apple, Samsung gibi şirketleri rahatlatacak gibi görünüyor. Özellikle Apple'ın Çin'deki yoğun üretim ağı düşünüldüğünde, bu kararın maliyetlerini önemli ölçüde etkileyeceği kesin.

Ancak, bu muafiyetin kalıcı olup olmayacağı ve gelecekteki ticaret politikalarının nasıl şekilleneceği belirsizliğini koruyor. ABD-Çin ticaret savaşının tamamen bittiğini söylemek için henüz erken. Bu durumun tüketici fiyatları üzerindeki etkisini de zaman gösterecek. Fiyatlarda anlık bir düşüş beklenebilir ancak uzun vadeli etkiler daha detaylı analiz gerektirir. Üreticilerin bu fırsatı nasıl değerlendireceği de merak konusu. Belki de üretim çeşitlendirmesine yönelik adımlar hızlanabilir.

ABD Gümrük ve Sınır Koruma Kurumu'nun aldığı muafiyet kararı, özellikle Apple gibi Çin'de üretim yapan firmalar için önemli bir gelişme. %145'lere varan yüksek tarifelerin azaltılması, teknoloji ürünlerinin fiyatlarını etkileyebilir. Ancak, bu kararın ABD-Çin ticaret savaşındaki genel duruma ne kadar yansıdığı belirsizliğini koruyor. CNN'in belirttiği gibi, dengeli bir yaklaşım izleniyor olsa da, Trump dönemindeki sert ticaret politikasının izlerinin hala hissedildiği söylenebilir. Wedbush Securities verilerine göre Apple'ın Çin'deki üretim oranı oldukça yüksek, bu yüzden kararın şirket üzerindeki etkisi büyük olacaktır. Bu durumun, sektördeki diğer şirketleri de olumlu etkileyeceği düşünülüyor. 🤔

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri