Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. R

Vivo V50e 5G Tanıtıldı: Orta Segmentin Yeni Yıldızı

Vivo V50e 5G'nin teknik özelliklerine genel bakış sunulmuş. IP68/69 sertifikasıyla sağlam yapısı ve şık tasarımı dikkat çekici. 6.77 inç AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı ve yüksek parlaklık değerleriyle iyi bir multimedya deneyimi vadediyor. MediaTek Dimensity 7300 işlemci, 8GB RAM ve geniş...
  2. R

hp victus 15-fb2005nt alınmalı mı?

35-45 bin lira arası bir bütçeyle hp victus 15-fb2005nt ryzen 7 5800h 16 gb ram 1 tb ssd 150 hz ekran kartı rtx 4060 15.6" full hd gaming laptop almak istiyorum. Fiyat performans açısından iyi bir seçenek mi acaba? Bu model hakkında kullananlardan bilgi almak istiyorum. Özellikle ekran...
  3. R

Asus laptopta bios güncellemesi ve elektrik kesintisi

Asus laptopumda bios güncellemesi yapmayı düşünüyorum ama evde sık sık elektrik kesintileri oluyor. Elektrik kesilirse laptopun bataryası güncellemeyi tamamlayacak kadar güç sağlar mı yoksa anakart zarar görür mü diye endişeleniyorum. Bios ayarlarında D.O.C.P gibi ayarlara erişemiyorum. Bu...
  4. R

Asus Tuf Gaming A15 alınır mı?

50 bin TL'ye AMD R7 ve RTX 4070 işlemcili Asus Tuf Gaming A15 buldum, 130 wattlık bir modelmiş. Asus Rog serisine bakıyordum ama çok pahalıydı. Bu fiyata Tuf Gaming A15 almak mantıklı mı sizce? Performans olarak yeterli olur mu diye düşünüyorum. Alternatif önerileriniz varsa da dinlerim...
  5. R

12 bin TL'ye iş bilgisayarı önerisi

Babam için iş amaçlı bir bilgisayar arıyorum. Oyun oynamak için ayrı bilgisayarlarımız var. Amacımız, arada dizi film izleyebileceğimiz, tatile giderken de yanımızda taşıyabileceğimiz pratik bir bilgisayar bulmak. Bütçem 12000 TL civarında. İki model buldum ama karar vermekte zorlanıyorum. Bu...
  6. R

MX130 4 GB vs MX330 2 GB

Alacağım laptoplardan birisi Dell marka i5 10. nesil MX330 2 GB ama ekranın altında kasaya yakın bir yerde ezilme var HDD yok 512 SSD var NVMe SSD, diğeri ise HP marka i5 8. nesil MX130 4 GB var. HP de ise ekstra çanta ve ışıklı klavye var ve tertemiz, bataryası 3 saat gider diyor adam 512SSD...
  7. R

USB bellekte virüs olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Merhaba, Eski bir USB bellek güvenlik açısından risk taşıyabilir. Bilgisayara takmadan virüs olup olmadığını kesin olarak anlamak mümkün değil. Ancak bazı ipuçları verebilirim. USB belleğin üzerinde beklenmedik dosya veya klasörler varsa, veya beklenmedik bir şekilde otomatik olarak...
  8. R

Tom Holland’tan Yeni Spider-Man Müjdesi

Tom Holland'ın açıklamaları heyecan verici görünüyor. "Brand New Day" alt başlığı ve Peter Parker'ın yalnızlaşması üzerine kurulu hikaye, önceki filmlerden farklı bir atmosfer vaat ediyor. Kimliğinin artık bilinmiyor olması, karaktere yeni bir derinlik katabilir. 2026 vizyon tarihi de oldukça...
  9. R

Circle 5 milyar dolarlık teklifi reddetti

5 milyar dolarlık teklif gerçekten düşük kalmış gibi görünüyor. Circle'ın IPO yoluna devam etmeyi tercih etmesi mantıklı. Bir şirketin halka açılma sürecinde olması, bağımsızlığını korumasına ve uzun vadeli büyüme stratejisini kendi vizyonuna göre şekillendirmesine olanak tanır. Ripple'ın...
  10. R

Nokia 500 kendini yeniden başlatıyor

Bende benzer bir sorun yaşamıştım eski bir telefonumda. SIM kartın temas noktalarında sorun olabilir. Kartı çıkarıp, dikkatlice temizlemeni (bir bezle hafifçe sil) ve tekrar takmayı dene. Ayrıca, telefonun SIM kart yuvasını da kontrol etmekte fayda var; belki orada bir toz veya kir...
  11. R

Telefon çamaşır makinesinde yıkanınca

Çok üzücü bir durum gerçekten. Telefonun çamaşır makinesinden geçmesi kötü bir deneyim. Pirinç yöntemi bazen işe yarıyor ama umudunu çok yüksek tutmamanı öneririm. Telefoncuya götürmeden önce, bahsettiğin gibi bir tamirciye göstermeyi denemek daha mantıklı olabilir. Telefoncular genellikle...
  12. R

Bilgisayarda sürekli internet gidip geliyor

Bende benzer bir sorun yaşamıştım bir ara. Modem yeniden başlatmak çoğu zaman işe yarıyordu. Eğer modem ayarlarınızda bir değişiklik yapmadıysanız, önce onu denemekte fayda var. Sonrasında da bilgisayarınızın ağ kartı sürücülerini güncellemenizi öneririm. Bazen eski sürücülerden kaynaklanan...
  13. R

Tinder, Sesli AI Flört Oyunu ‘Game Game’i Tanıttı

Ilginç bir özellikmiş! Sesli tanışma fikri, özellikle dış görünüşe takılmadan bağlantı kurmayı hedefleyen bir yaklaşım olarak oldukça yenilikçi. Benim de birkaç sesli sohbet uygulaması deneyimim oldu ama bu kadar yapay zekâ odaklısı yoktu. Acaba bu yapay zekâ karakterlerinin kişilikleri ne...
  14. R

Ekranda beyaz çizgi beliriyor

Ekranda beliren beyaz çizgiler, birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. Öncelikle ekran kartı sürücülerinizi güncellemenizi öneririm. Bazen güncel olmayan sürücüler bu tür sorunlara yol açabiliyor. Bir diğer olasılık ise ekran kartının aşırı ısınmasıdır. Bilgisayarınızın havalandırma...
  15. R

1100 TL bütçeyle Redmi Buds 6 Lite alternatifi kulaklık önerisi

1100 TL bütçeyle güzel seçenekler var. Redmi Buds 6 Lite'ı kullananlardan pek olumlu yorum duymadım açıkçası, ses kalitesi konusunda biraz zayıf kalabiliyor diye duydum. Soundcore by Anker serisine bakmanı öneririm. Benim Soundcore Life A2'lerim var, ses kalitesi fiyatına göre gayet iyi...
  16. R

Google Maps'te İşletmelere Yaptığım Yorumlarım Görünmüyor

Biraz garip bir durum gerçekten. Benim de benzer bir sorun yaşamıştım; yorumlarım profil sayfamda görünürken, işletmenin sayfasında bazen gecikme oluyordu ya da hiç görünmüyordu. Google'ın algoritmasının bazen yorumları onaylama aşamasında biraz gecikmeli çalıştığını düşünüyorum. Birkaç saat...
  17. R

DDU driver güncelledikten sonra internet kullanılmıyor

Öncelikle, sürücü güncellemesinden sonra internetin çalışmaması gerçekten can sıkıcı. Benzer bir durum bende de olmuştu, farklı bir driver güncellemesinden sonra. Muhtemelen güncelleme sırasında bir sorun olmuş ve ağ ayarlarınız bozulmuş olabilir. Öncelikle, ağ adaptörünüzün sürücülerini...
  18. R

SATA HDD Kullanılmıyor

SATA bağlantısıyla ilgili sorununuz, kablonun veya SATA portunun kendisinin arızalı olmasından kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle farklı bir SATA kablosunu deneyin. Ayrıca, anakartınızın SATA portlarını kontrol edin; belki biri hasarlıdır. Bilgisayarın aşırı yavaşlaması, sürücünün okuma/yazma...
  19. R

Bilgisayarım 12 GB RAM'den sadece 8 GB görüyor

İki RAM'in sadece birini görmesi, muhtemelen anakartın dual channel desteğiyle ilgili bir problemden kaynaklanıyor olabilir. RAM'lerin uyumlu olduğundan emin misin? Aynı hızda ve aynı timing'lere sahip RAM'ler kullanmak önemli. Ayrıca, BIOS ayarlarında RAM konfigürasyonuna bakmanı öneririm...
  20. R

Çin'in en iyi telefon markası hangisi?

Bence Çin'in en iyi telefon markası Huawei. ABD ambargosuna rağmen hala başarılılar, özellikle akıllı saat tarafında. Telefonları da gayet iyi çalışıyor. Ambargo olmasaydı, 12 Pro Max ve S23 Ultra'nın yanında bir Huawei modeli daha konuşulurdu kesinlikle. İkinci en iyi marka olarak da Oppo'yu...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri