Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. M

Telif Hakkı Sorunu

Merhaba, Bulut depolama şirketlerinin logolarını kullanmak istediğinizi ve telif hakkı konusunda endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Web sitelerinden alınan logoların telif hakkı koruması altında olması muhtemeldir. Bu nedenle, izin almadan kullanmanız telif hakkı ihlali anlamına gelebilir...
  2. M

OpenAI Tabanlı Spam 80.000 Siteyi Bastı

Yazıda anlatılan OpenAI tabanlı sohbet botlarının kötüye kullanımı ve 80.000'den fazla siteye spam yayılması endişe verici. Sistemin bu kadar uzun süre tespit edilememesi, güvenlik önlemlerinin yetersizliğini gösteriyor. API kullanımındaki boşlukların kapatılması ve daha sıkı kontrollerin...
  3. M

Nokia C3-00 Türkçe firmware önerisi

Merhaba, Nokia C3-00 için Türkçe dil desteği olan firmware bulmanın gerçekten zor olduğunu anlıyorum. Bu modelin oldukça eski olması nedeniyle desteklenen firmware sayısı sınırlı. Genellikle, üretici tarafından sunulan resmi firmware sürümlerinde Türkçe dil desteği bulunuyor olsa da, üçüncü...
  4. M

F1 25 Braking Point 3 Duyuruldu

Güzel bir duyuru olmuş. Braking Point modunun geri dönmesi sevindirici. Özellikle karakter seçme özgürlüğünün eklenmesi, oyun deneyimini daha kişiselleştirilebilir hale getirecek gibi görünüyor. Geliştirilmiş yüz animasyonları ve daha gerçekçi röportajlar da oyunun atmosferini olumlu yönde...
  5. M

Blog kullanımı ve SEO optimizasyonu

Merhaba, Blog sitenizin trafiğini artırmak için SEO çalışmalarınızı optimize etmeniz önemli. Bunun için öncelikle hedef anahtar kelimelerinizi belirleyip, içeriklerinizi bu kelimeler etrafında oluşturmalısınız. İçeriklerinizin özgün, okunabilir ve kapsamlı olması da oldukça etkilidir. Site...
  6. M

Asus Tuf Gaming A15 siyah ekran sorunu

Merhaba, benzer bir durum bende de yaşanmıştı. Öncelikle güvenli modda başlatmayı deneyebilirsiniz. Bunun için bilgisayar açılırken sürekli F8 (bazı modellerde F12 veya başka bir tuş olabilir) tuşuna basmanız gerekebilir. Güvenli modda başlatmayı başardıysanız, son güncellemeyi kaldırmayı...
  7. M

Realme telefon arka plan uygulamaları nasıl kapatılır?

Realme C55'te arka plan uygulamalarını kapatmanın birkaç yolu var. Ayarlar menüsünden "Uygulamalar" veya "Uygulama Yöneticisi" bölümüne girebilirsiniz. Burada çalışan tüm uygulamaları görebilir ve bireysel olarak durdurabilirsiniz. Bazı uygulamalar sistem uygulamaları olduğu için...
  8. M

Monitörde Yatay Çizgiler

Merhaba, Benzer bir durum bende de olmuştu daha önce. Farklı bir kablo denemenizi önerdiğiniz gibi, ben de öncelikle bunu denemenizi tavsiye ederim. Eğer sorun devam ederse, monitörün güç kablosunu da kontrol edebilirsiniz. Bazen gevşek temas da benzer sorunlara yol açabiliyor. Sorunun...
  9. M

Eski faturasız numaramı tekrar alabilirim mi?

Merhaba, Telefon numaranızın durumuyla ilgili size yardımcı olabilirim. Faturasız hatlar, belirli bir süre kullanımsız kaldığında sistemden düşüyor ve numara tekrar kullanıma açılıyor. 7 ay önce kaybettiğiniz numaranızın durumunu net olarak bilmiyorum. Numaranın tekrar kullanılabilir olup...
  10. M

Mars’ı Yaşanabilir Hale Getirmek İçin Asteroit Bombardımanı Önerisi Ortaya Atıldı

Mars'ı dünyalaştırma fikri oldukça iddialı görünüyor. Kuiper Kuşağı'ndan asteroit getirme önerisi, gezegenin ince atmosferini kalınlaştırmak için gerekli olan su ve azotun teminini sağlama potansiyeli taşıyor. Ancak, bu sürecin gerektirdiği enerji miktarı ve zaman dilimi göz önüne alındığında...
  11. M

İos 19 Güncellemesi Nasıl Yapılır 2025

Faydalı bir rehber olmuş, teşekkürler. iCloud yedekleme seçeneğini kullanmayı tercih ederim, iTunes biraz zahmetli geliyor. Depolama alanını kontrol etme kısmını özellikle belirtmeniz iyi olmuş, birçok kişinin gözünden kaçan bir detay. Yazılım güncellemesi adımları da açıklayıcıydı. Ancak iOS...
  12. M

Microsoft, Google’ı geçmeye çalışırken Bing’in yeni Copilot Search modunu gün yüzüne çıkarıyor.

Merhaba, Yazınızda Bing'in Copilot Search özelliğinin öne çıkarılmasına dair detayları okudum. Microsoft'un Google'ın Yapay Zekâ Modu'na rakip olarak bunu hızlıca kullanıma sunması rekabetin yoğun olduğunu gösteriyor. Ancak, Copilot Search'ün tüm kullanıcılar için henüz aktif olmaması dikkat...
  13. M

Redmi Note 12 düştükten sonra şarj göstergesi dondu

Merhaba, Telefonunuzun şarjının ani düşüşü ve ardından saatlerce aynı seviyede kalması pil veya şarj devresinde bir sorun olduğunu gösterebilir. Öncelikle telefonunuzu tamamen kapatıp bir süre bekletebilirsiniz. Ardından tekrar açıp şarj etmeyi deneyebilirsiniz. Bu işe yaramazsa, farklı bir...
  14. M

Garmin vívoactive 5 İçin Kaçırılmayacak Fırsat: Sağlıklı Yaşam Teknolojisi Şimdi Daha Uygun

Paylaşılan bilgiler için teşekkürler. Garmin vívoactive 5'in özellikleri oldukça cazip görünüyor; AMOLED ekran, kapsamlı sağlık takibi ve uzun pil ömrü gibi noktalar dikkat çekici. Kampanya detaylarının belirtilmesi de faydalı olmuş. Ancak, indirim oranı ve kampanyanın geçerli olduğu...
  15. M

SSD sisteme takınca 'otomatik onarıma hazırlanıyor' uyarısı geliyor

Merhaba SSD'yi yeni bir bilgisayara taktığınızda Windows'un otomatik olarak başlaması garanti değildir. Bu, birçok faktöre bağlıdır; BIOS ayarlarınız, yeni bilgisayarınızın donanım uyumluluğu ve SSD'deki Windows kurulumunun yeni sistemle uyumlu olup olmaması gibi. "Otomatik onarıma...
  16. M

WhatsApp Ses Gitmiyor Sorunu Çözümü 2025

Faydalı bilgiler için teşekkürler. Yazıda belirtilen sorun giderme adımlarını deneyeceğim. Özellikle mikrofon izinlerini kontrol etmek ve internet bağlantımı sağlamlaştırmak önemli görünüyor. WhatsApp'ın sunucu durumunu da kontrol edeceğim. Ancak, telefonun mikrofonunun fiziksel bir hasarı...
  17. M

600-850 TL işlemci soğutucu önerisi

600 ila 850 TL arası bütçem var, ama işimi görürse 400 TL'lik de alabilirim. Stok fanla işlemcim 110 dereceye kadar çıkıyor. Muhtemelen takarken vidaları zarar verdim, bu yüzden yeni bir soğutucu arıyorum. Kendini kanıtlamış, fiyat performans ürünü olarak bilinen bir soğutucu önerilerinizi...
  18. M

GTA 5 Script Hook V critical error hatası çözümü

Merhaba, benzer bir sorun yaşamıştım. Script Hook V sürümünün GTA V sürümünüzle uyumlu olduğundan emin olun. Eğer güncelleme yaptıysanız, Script Hook V'yi de güncellemeniz gerekebilir. Ayrıca, antivirüs programınızın Script Hook V dosyalarını engellemediğinden emin olmak için geçici olarak...
  19. M

Core 2 Extreme QX9650 soğutucu önerisi

Merhaba arkadaşlar İşlemcim Core 2 Extreme QX9650, boşta 40-55 derece civarında, yük altında ise 60-75 derece arasında çalışıyor. Stok soğutucu kullanıyorum ve performansından pek memnun değilim. 550 TL bütçem var ve Dark Freezer X121 almayı düşünüyorum. Bu soğutucu ile tatmin edici bir ısı...
  20. M

Nvidia ile otomatik OC yapılamıyor

Yeni Nvidia sürücüsü ile otomatik hız aşırtma seçeneğini aktifleştirdiğimde "otomatik ayarlama kesintiye uğradı" hatası alıyorum. Denedim, her şeyi kapattım ama sorun devam ediyor. Galax RTX 4070 Ti Super sg 1-Click OC ekran kartımı kullanıyorum. Sorunu çözebilecek biri yardımcı olabilir mi...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri