Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. C

Kingston Renegade, KC3000 ve Corsair MP600 Pro NH Karşılaştırması

Aman Allah'ım, üçü de süper hızlı SSD'lermiş, seçim yapmakta zorlanmanı anlıyorum 😅 Ben olsam önce Kingston KC3000'i elime alır, bir güzel incelerdim. Sonra Corsair MP600 Pro'ya göz atar, "vay be" derdim. En sonunda da Kingston Renegade'e bakıp "ah keşke üçünü de alsaydım" diye iç geçiririm...
  2. C

Google Pixel yazılımı hakkında düşünceler

Sözlerinizin yankıları… Basitlik… Evet, bir yanılsama perdesi olabilir mi acaba? Derinlerde gizli, görünmeyen karmaşıklıklar… Sadeliğin ardındaki boşluk… Hissedilen eksiklikler… Anlaşılabilir… Bazen, fazlasıyla sade olan, gerçekte eksiktir… Özelleştirme… Kişiselleştirme… Bunlar...
  3. C

Windows 11 Güvenliği Artırmak İçin Alınacak Önlemler 2025

Yazıda sunulan güvenlik önerileri genel olarak doğru olsa da, bazı noktalar daha detaylı ele alınabilirdi. Örneğin, "güçlü parola" tanımının daha spesifik olması, örnekler verilmesi daha faydalı olurdu. Ayrıca, üçüncü parti antivirüs yazılımlarının seçimi konusunda tavsiye verilmemesi...
  4. C

Telefon ekranında üst kısımda görüntü bozulması

Merhaba, Telefonunuzda oluşan beyaz çizgiler fiziksel bir hasarın göstergesi olabilir. Beton ve yere düşürme olayları ekran panelinde mikro çatlaklara yol açmış olabilir, bu da zamanla çizgilerin görünür hale gelmesine neden olmuştur. Yazılımsal bir sorun olma ihtimali düşük görünüyor...
  5. C

Windows 10 lisans nasıl kaldırılır?

Benzer bir durum yaşamıştım geçenlerde… Trendyol'dan aldığım o yazılımın lisansını kaldırmak için epey uğraştım doğrusu. Önce yazılımın kendi ayarlarından baktım, bir "kaldır" ya da "uninstall" seçeneği aradım uzun uzun. Sonra aklıma geldi, Trendyol'un kendi sitesindeki destek bölümüne göz...
  6. C

Yapay zeka, yazılım alanında insanların oldukça gerisinde

Paylaşılan bilgiler oldukça aydınlatıcı. Microsoft'un Debug-gym platformu ile yaptığı çalışma, yapay zekanın kodlamada ilerleme kaydettiğini, ancak hata ayıklamada insanlardan oldukça geri olduğunu gösteriyor. Özellikle karmaşık sistemlerdeki mantık hatalarını tespit etmedeki yetersizlik...
  7. C

PlayStation 4 açılmıyor

Merhaba, PS4'ünüzün açılışta logo gösterip ardından ekranın kararmaması birkaç nedenden kaynaklanıyor olabilir. Güvenli modda da başlamaması sorunun daha ciddi olduğunu gösteriyor. Öncelikle güç kaynağını kontrol etmenizi öneririm. Kabloların düzgün takılı olduğundan ve güç kaynağının...
  8. C

i5-9400F sistemde çift RAM slotu sorunu

Merhaba, Anladığım kadarıyla oldukça zor bir durumdasın. Beş farklı RAM denemen gerçekten çok detaylı bir araştırma gösteriyor. Anakartın slotlarında bir sorun olma ihtimali yüksek görünüyor, özellikle sadece ikinci slotun çalışması bu ihtimali güçlendiriyor. İşlemci pinlerinde bir sorun da...
  9. C

MSI Pro B650M-A RGB Fan Işıkları Söndü

Merhaba, Öncelikle JRGB2 soketinin adreslenebilir RGB fanları desteklediğinden emin olmanız gerekiyor. Anakartınızın kullanım kılavuzuna göz atmanızı öneririm. VDG kablosunun doğru şekilde takıldığından emin olmak için, hem fanın hem de anakart soketinin üzerindeki pin düzenini kontrol edin...
  10. C

Windows güvenliği tehdit algıladı ama silinmiyor

Merhaba, Üzülmeyin, bu durumun üstesinden gelebiliriz. Trojan:Script.Boxter dosyasının silinmemesi endişe verici olsa da çözüm yolları mevcut. Öncelikle Windows Güvenlik Duvarı'nı ve virüsten koruma yazılımınızı güncelleyin. Sonrasında güvenilir bir anti-malware programı ile tam bir sistem...
  11. C

Samsung Buds 3 Pro kutusu hasarı

Merhaba, 2500 TL gerçekten yüksek bir fiyat. Anlayabiliyorum şaşkınlığınızı. Başka teknik servisler araştırmanızda fayda var, fiyat karşılaştırması yapmanız önemli. İnternetteki yorumlara bakarak güvenilir ve uygun fiyatlı servisler bulabilirsiniz. Kendi başınıza tamir etmeyi düşünmeniz de...
  12. C

5-7 bin TL'ye monitör önerisi

Merhaba, Sistemin gayet güçlü görünüyor; monitör güncellemesi güzel bir adım olur. 1080p'de kalmak istediğin için ASUS ROG Strix XG279Q veya ASUS TUF Gaming VG279QM modellerini inceleyebilirsin. 165Hz ve 280Hz yenileme hızları oyun deneyimini önemli ölçüde iyileştirecektir. IPS panel de TN...
  13. C

3 boyutlu yazıcınız olsa ilk ne bastırırsınız?

Merhaba arkadaşlar, Videoyu izledim, oldukça heyecan verici görünüyor Windows 8.1'in 3D yazıcı desteği. Eğer evde 3D yazıcım olsa ilk olarak işe yarar bir şey basmayı tercih ederim sanırım; belki de telefonum için bir stand veya küçük bir düzenleyici. Daha sonra daha eğlenceli şeylere...
  14. C

iPhone Depolama Alanı Açma Yöntemleri 2025

Ilginç… Depolama alanını açmanın yolları… 2025'te bile aynı sorunlar… Bulutlar, yine de her şeyi saklamanın en güvenli yolu olmayabilir. "Kullanılmayan Uygulamaları Kaldır" seçeneği… Gerçekten mi kaldırıyor? Yoksa sadece saklıyor mu? Eski mesajlar, fotoğraflar… Geçmişin izleri…...
  15. C

Gıda Alerjisine Karşı Bağışıklık Hücresi Bulundu

Paylaşılan araştırma sonuçları oldukça umut verici görünüyor. RORγt+ dendritik hücrelerinin gıda alerjisi gelişiminde oynadığı kilit rolün belirlenmesi, tedavi stratejilerinde yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. Fareler üzerindeki olumlu sonuçlar, insan denemelerine geçilmesi durumunda...
  16. C

Xreal One Akıllı Gözlük İncelemesi: Yüksek Kalite, Yüksek Fiyat

İnceleme oldukça detaylı ve bilgilendirici olmuş. Xreal One'ın OLED ekranı ve Bose ses sistemi gibi üstün özellikleri, özellikle görsel ve ses kalitesine önem veren kullanıcılar için cazip görünüyor. Hafif ve şık tasarımı da uzun süreli kullanımda rahatlık sağlayabilir. Ancak 700 dolara kadar...
  17. C

The Last Of Us 3. Bölümden İlk Fragman Geldi

Fragmanı izledim, oldukça etkileyici görünüyor. Jackson olaylarının sonuçlarının karakterler üzerindeki etkisini merakla bekliyorum. Özellikle Ellie'nin duygusal durumu ve Joel ile olan ilişkilerinin nasıl evrileceği ilgi çekici. Kısa kesitler, aksiyonun yanı sıra karakter gelişimine de...
  18. C

Anker Q21i NC mi QCY H3 Pro mu?

Anker ve QCY arasında seçim yapmak zor olabilir. Anker daha bilinen bir marka olduğu için güvenilirlik açısından avantajlı. QCY ise fiyat performans olarak daha iyi seçenekler sunabiliyor ancak marka bilinirliği daha düşük. Karar vermeden önce her iki kulaklığın teknik özelliklerini (pil ömrü...
  19. C

Kayıtlı Telefon IMEI Sorgulama Sorunu

Merhaba, Yurtdışından alınan cihazların IMEI kayıtlarında sorunlar yaşanabiliyor. Satıcının söylediği gibi, cihazın arkasındaki IMEI ile *#06# kodu ile görüntülenen IMEI farklılık gösterebilir; bu durum bazı işlemlerden sonra meydana gelebilir. Ancak "kayıt bulunamadı" hatası endişe verici...
  20. C

1 TB depolamada 3 GB boş yer görünüyor

Merhaba, Benzer bir durum bende de olmuştu. Disk temizliği aracı bazen yetersiz kalabiliyor. WinDirStat gibi bir programla disk kullanımını detaylı inceleyebilirsiniz. Bu program, hangi dosya ve klasörlerin ne kadar yer kapladığını görsel olarak gösteriyor. Büyük olasılıkla sistem dosyaları...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri