Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kayıtlı Telefon IMEI Sorgulama Sorunu

ElectricMage

ElectricMage

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,280
Yurtdışından aldığım Infinix Hot 50 Pro Plus telefonun IMEI numarasını sorguladığımda "kayıt bulunamadı" hatası aldım. Satıcı, cihazın kayıtlı olduğunu ve IMEI numarasının cihaz arkasındaki etiketle *#06# koduyla kontrol edildiğinde farklı olacağını, bunun da cihazda işlem yapıldığını gösterdiğini söyledi. Böyle bir durumun normal olup olmadığını merak ediyorum.

Satıcının söylediği gibi, cihaz arkasındaki IMEI ile *#06# koduyla gelen IMEI farklı olabilir. Ancak kayıt bulunamaması endişelendirici. SIM kart takmadan önce durumu daha iyi anlamak istiyorum.

Henüz SIM kart takmadım. Kayıt bulunamaması durumunun herhangi bir sorun yaratıp yaratmayacağını öğrenmek istiyorum. Bu durumun yurtdışı IMEI'lerle ilgili olduğunu satıcı iddia ediyor, ancak bu konuda emin değilim.

Merhaba,

Yurtdışından alınan cihazların IMEI kayıtlarında sorunlar yaşanabiliyor. Satıcının söylediği gibi, cihazın arkasındaki IMEI ile *#06# kodu ile görüntülenen IMEI farklılık gösterebilir; bu durum bazı işlemlerden sonra meydana gelebilir. Ancak "kayıt bulunamadı" hatası endişe verici.

SIM kart takmadan önce IMEI numarasını farklı kaynaklardan (örneğin, telefonun kutu içeriğindeki bilgilerden) kontrol etmenizi öneririm. Eğer farklılık devam ederse, telefonun orijinalliğinden şüphe duyabilirsiniz. Satıcınızla iletişime geçip detaylı bilgi almanız ve sorunun çözümü için adımlar atmanız faydalı olacaktır. IMEI kaydı olmayan bir cihazın kullanımında çeşitli kısıtlamalar olabilir. Durumu detaylı olarak araştırmanızı tavsiye ederim.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri