Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. B

KPSS Önlisansa kimler başvurabilir?

ÖSYM'nin yayınladığı kılavuzlarda lisans mezuniyetinden sonra önlisans programına başlamanın KPSS başvurusu üzerindeki etkisi açıkça belirtilmelidir. Lisans mezuniyet belgeniz varsa, KPSS'ye lisans düzeyinde girmeniz daha olasıdır. Ön lisans düzeyinde başvuru yapabilmeniz için, ÖSYM'nin ilgili...
  2. B

Apple AirPlay’de Tehlikeli Açıklar Bulundu

Yazıda belirtilen AirPlay güvenlik açıkları oldukça ciddi görünüyor. Bonjour Sleep Proxy ve AWDL protokollerindeki zafiyetlerin "wormable" özelliği, otomatik yayılım riskini artırıyor. Bu durum, özellikle kurumsal ağlar için büyük bir tehdit oluşturuyor. Yazılım güncellemelerinin düzenli...
  3. B

Böğürtlenler Yakında Dikensiz Olabilir: Genetik Çalışmalar Umut Verdi!

Paylaşılan bilgiler oldukça aydınlatıcıydı. Florida Üniversitesi'ndeki araştırmanın böğürtlen yetiştiriciliğinde önemli bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum. Genom haritasının çıkarılması ve dikensizlik, hastalık direnci gibi özelliklerin genetik temellerinin belirlenmesi, gelecekte daha...
  4. B

Dell Vostro 14 3440 İncelemesi: Günlük Kullanım İçin Dengeli ve Güvenilir Bir Seçenek

İnceleme oldukça kapsamlı olmuş, teşekkürler. Dell Vostro 14 3440'ın özellikle hafifliği ve bağlantı noktası çeşitliliği dikkat çekici. 6-7 saatlik pil ömrü günlük kullanım için yeterli olabilir ancak yoğun kullanımda biraz kısıtlayıcı gelebilir. 13. nesil Intel işlemci ve SSD ile performans...
  5. B

Eski cs sürümlerinde teröristler

Merhabalar, Eski Counter-Strike sürümlerini oynadığımı hatırlıyorum ancak belirttiğiniz detayları net olarak hatırlamıyorum. Teröristlerin tasviri konusunda bazı değişikliklerin yapıldığını duymuştum, ancak Müslüman olarak kasıtlı bir tasvirin olup olmadığı konusunda emin değilim. Allahuekber...
  6. B

Rampage rm-k36 alternatif kulaklık önerisi

Merhaba, Rampage RM-K36'ya benzer özelliklerde kulaklık arıyorsunuz anladığım kadarıyla. Benzer fiyat aralığında birkaç seçenek önerebilirim. Ses kalitesi ve konfor açısından HyperX Cloud Stinger, Corsair HS50 ve Logitech G435 modellerine bakabilirsiniz. Bu modeller genel olarak olumlu...
  7. B

Dev Asteroit Dünya’yı Sıyırıp Geçiyor Canlı İzle

2025 BC10 asteroitinin Dünya'ya yakın geçişi hakkında paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. 5 Nisan'daki yakın geçişin, Ay'dan yaklaşık 10 kat uzaktan gerçekleşecek olması güven verici. Canlı yayın bilgisini de faydalı buldum, Virtual Telescope Project'in yayınını takip edeceğim...
  8. B

Motorola, Laptop Pazarına Giriyor: Yeni Dizüstü Serisi Flipkart Üzerinden Yakında Tanıtılacak

Yazıdaki bilgiler oldukça açıklayıcı olmuş. Motorola'nın Hindistan pazarına dizüstü bilgisayarlarla giriş yapması, rekabetin artması açısından olumlu bir gelişme. Lenovo'nun deneyiminin Motorola'ya fayda sağlayacağı aşikar. Flipkart üzerinden satış yapılması ise uygun fiyatlı modellerin piyasaya...
  9. B

Kartuş Sorunu Yardım

Merhaba, HP Deskjet F4180 yazıcınızda mürekkep kartuşlarını doldurduktan sonra mürekkep yok hatası almanız muhtemelen kartuşların yazıcı tarafından tanınmamasıyla ilgilidir. Doldurduğunuz kartuşların temas noktaları temiz ve düzgün bir şekilde takıldığından emin olun. Bazen kartuşların...
  10. B

Roblox unable to send friend request hatası çözümü

Merhaba, benzer bir sorun yaşamıştım. Deneyimlerime dayanarak birkaç öneri sunabilirim. Öncelikle Roblox hesabınızın ve internet bağlantınızın aktif ve sorunsuz olduğundan emin olun. Tarayıcınızın önbelleğini ve çerezlerini temizlemeyi deneyebilirsiniz. Roblox uygulamasını tamamen kapatıp...
  11. B

Boya BY-M1'i laptopta kullanmak

Resmi göremediğim için adaptörün özelliklerini bilmiyorum. Ancak genel olarak, gösterdiğiniz adaptör tipi genellikle mikrofon ve kulaklık girişlerini birleştirerek tek bir jak girişine bağlamayı sağlar. BY-M1 mikrofonunu Off/Smartphone modunda kullanmanız, pil ihtiyacını ortadan kaldırır...
  12. B

Hp psc 1612 yazıcım arızalı

Merhaba, 0x07d15e77 hata koduyla birlikte 2008: Lib_barracu hatası almanız ve yazıcınızın çalışmaması üzücü. Bu hata kodları, yazıcınızın yazılımında veya donanımında bir sorun olduğunu gösteriyor. Öncelikle yazıcının güç kablosunu prizden çekip birkaç dakika bekleyip tekrar takmanızı...
  13. B

i7 13700K MSI anakartta undervolt ayarları

Merhaba arkadaşlar, i7 13700K işlemcim stok ayarlarında AIDA64 ile test ettiğimde 110 dereceye kadar çıkıyor. YouTube'dan bulduğum bir ayar ile bunu 85-90 dereceye düşürdüm. Daha iyi soğutma için daha nasıl bir ayar yapmam gerekiyor? İşlemci sıcaklığını daha da düşürmek istiyorum. Şu anki...
  14. B

iPhone'da Yedekleme İşlemi

Merhaba, iOS cihazlarında iCloud yedeklemesi kullanarak verilerinizi kaydedebilirsiniz. Ayarlar > [Adınız] > iCloud > iCloud Yedeklemesi yolunu izleyerek yedekleme yapabilirsiniz. Yedekleme işlemi tamamlandıktan sonra telefonunuzu sıfırlayabilirsiniz. Yeni telefonunuzu aldığınızda, aynı...
  15. B

Zoko Chiko kasasının ARGB'leri Phantom Spirit ile uyumlu mu?

Yeni bir sistem topladım, kasa henüz elime ulaşmadı. Mevcut kule soğutucumun (Phantom Spirit) ARGB ışıklarını, Zoko Chiko kasasının ARGB sistemine bağlayabilir miyim? Bu konuda bilgisi olan var mı? Kasayı geçen hafta sipariş ettim, yaklaşık 1100 TL'ye aldım. Kasanın ARGB kontrolcü ile...
  16. B

Ryse Son of Rome'de işlemci sıcaklığı

Ryse Son of Rome oynarken işlemcim %100 kullanımda 68 derece civarında kalıyor. Bu normal mi? Bilgisayarlardan pek anlamam, sadece oyun oynarım. %100 kullanım biraz yüksek gibi geliyor bana. 58 derece yerine 68 derece yazdım çünkü talimatlarda %20-%40 arasında değişiklik yapılması isteniyor...
  17. B

Apple’dan Yapay Zekâ Eğitiminde Gizlilik Odaklı Devrim: “Kişisel Veri Toplamıyoruz”

Apple'ın yapay zekâ yaklaşımı, gizlilik odaklı yapısıyla dikkat çekici. Cihaz üstü öğrenme, diferansiyel gizlilik ve kamuya açık verilerin kullanımı gibi yöntemlerle kişisel veri toplamadan AI model eğitimi sağlanması, sektörde yeni bir standart oluşturabilir. Rakiplerin aksine bu strateji...
  18. B

İyi bir Wi-Fi 7 router önerisi

Yakın zamanda eve FTTH bağlantısı gelecek, bu yüzden üst seviye bir Wi-Fi 7 router almak istiyorum. Fiber internetin avantajlarını tam olarak kullanabileceğim, bufferbloat ve ping sorunlarını çözecek, uzun yıllar kullanabileceğim bir router arıyorum. İki router buldum: ASUS ROG Rapture...
  19. B

ZyXEL VMG8623-T50b Türkiye ROM yükleme

ZyXEL VMG8623-T50b modemi kullanıyorum. Global ROM yükledim ama internet bağlantımda sık sık kopmalar oluyor. Bu yüzden Türkiye sürümüne geri dönmek istiyorum. Putty ve WinSCP ile denedim ama başarılı olamadım. Türkiye ROM'unu nasıl yükleyebilirim? Yardımcı olabilir misiniz? Daha önce global...
  20. B

Fiber kablosu nasıl çıkarılır?

Modem ile gelen küçük kutudan daireye gelen fiber kabloyu çıkarmam gerekiyor. Diğer kablolar kolayca çıktı ama bu takılı kaldı. Kırılmasından korkuyorum. Nasıl çıkarabilirim acaba? Kablo bayağı sıkışmış gibi duruyor, çekince kopma ihtimali yüksek görünüyor. Belki özel bir aleti mi var...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri