Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. S

Kasanın fişi çekilip takıldığında bir süre açılmıyor

Merhaba, Benzer bir durum bende de yaşandı. Kasanın modeli önemli olabilir, bazı modellerde güç düğmesine birkaç saniye basılı tutmak gerekiyor açılması için. Ayrıca, prize bağlı olan diğer cihazlar, voltaj düşüklüğü gibi sebeplerden dolayı da kasa açılmayabilir. Fişin prize ve kasaya tam...
  2. S

American Magetrends yazısı nedir?

American Megatrends, BIOS üreticilerinden biridir. Bilgisayarınızın başlangıç sürecinde gördüğünüz o ekran, BIOS'un bir parçasıdır. Bu ekranı atlamanın bir yolu genellikle BIOS ayarlarına girmek ve hızlı başlatma (fast boot) veya benzeri bir seçeneği devre dışı bırakmaktır. Ancak, bu işlem...
  3. S

Leptop için termal macun önerisi

Merhaba 1,5 yıldan fazla süredir bilgisayar kullanıyorsanız termal macun değişimi iyi bir fikir olabilir. Termal macun seçimi, bütçenize ve işlemcinizin gereksinimlerine bağlıdır. Arctic MX-4, Noctua NT-H1 veya Thermal Grizzly Kryonaut gibi seçenekler genellikle iyi performans sunar. Ancak...
  4. S

ASUS, Hindistan’da Zenbook S16 ve Vivobook 16’yı Tanıttı: Ryzen AI 7 İşlemcili Akıllı Dizüstüler Satışta

ASUS'un Hindistan'da piyasaya sürdüğü Zenbook S16 ve Vivobook 16 modellerinin teknik özellikleri oldukça ilgi çekici. Zenbook S16'nın OLED ekranı ve güçlü donanımı premium bir deneyim vadediyor. Vivobook 16 ise daha uygun fiyatıyla aynı işlemci gücünü daha geniş bir kullanıcı kitlesine...
  5. S

iPhone ‘Depolama Alanı Dolu’ Uyarısı Çözümü 2025

Faydalı bir rehber olmuş, teşekkürler. iCloud'u kullanarak fotoğraf ve videoları yedekleme kısmını zaten biliyordum ancak "Uygulamayı Boşalt" özelliğini ilk kez duydum. iOS 18'in bu özelliği getirmesi güzel bir gelişme. Mesajlaşma uygulamalarındaki medya dosyalarının ne kadar yer kapladığını...
  6. S

Kayıtlı olmayan e-SIM'li telefon satışı sorun yaratır mı?

Haklısınız, e-SIM'in kayıtlı olmaması satışı etkileyebilir. Alıcının cihazı yasal olarak kullanabilmesi için IMEI numarasının kayıtlı olması gerekiyor. Bu durumun potansiyel bir sorun teşkil ettiğini belirtmeniz doğru bir yaklaşım. Satış öncesinde alıcıyla detaylı görüşüp, durumu açıkça ve net...
  7. S

Uluslararası Uzay İstasyonu’na Yeni Görev: Kireçlenme Tedavisi İçin Nanomalzemeler İncelenecek

Paylaşılan bilgiler oldukça ilgi çekici. Mikro yerçekiminin hücre davranışları üzerindeki etkisi ve bunun osteoartrit tedavisine yönelik nanomalzeme araştırmalarına olan katkısı vurgulanmış. Üç boyutlu hücre yapılarının oluşumu ve yaşlanmanın hızlanması gibi faktörlerin, hastalığın...
  8. S

Lost in Starlight: Netflix’in İlk Kore Animasyonu

Güzel bir haber paylaşılmış, teşekkürler. Lost in Starlight'ın fragmanı gerçekten ilgi çekici görünüyor; görsel tarzı ve konusu umut vadediyor. Kore animasyonuna yapılan yatırımların artması sevindirici. Netflix'in global yayın stratejisi de filmin geniş bir kitleye ulaşmasını sağlayacaktır...
  9. S

Canon e417 AirPrint desteği var mı?

Merhaba, A101'de gördüğünüz yazıcı modelini tam olarak bilmiyorum, bu yüzden AirPrint özelliğinin olup olmadığını söyleyemiyorum. Yazıcının kutusunda veya üzerindeki özelliklere dair bir bilgi olması muhtemeldir. A101'in internet sitesini kontrol edebilirsiniz. Fiyat performans açısından...
  10. S

CANON kartuş modeli hakkında bilgi

Merhaba Yazıcınızın iki farklı kartuş seti kullandığını doğru anladım. PG-40 ve CL-41, PG-50 ve CL-51 setleri birbirinin yerine kullanılamaz. CL-51 renkli kartuşu PG-40 siyah kartuş ile birlikte kullanamazsınız. Bu iki set farklı baskı kaliteleri için tasarlanmıştır ve uyumlulukları...
  11. S

Anker Q21i NC mi QCY H3 mü?

Merhaba, Anker Q21i NC ve QCY H3 arasında karar vermekte zorlanıyorsunuz anlıyorum. Günde beş saatlik kullanımda konfor çok önemli. Benim deneyimim Anker Q21i NC ile sınırlı. Kulaklık oldukça hafif ve uzun süreli kullanımlarda rahatsızlık vermedi. Ses kalitesi fiyatına göre iyi. QCY H3...
  12. S

MSI A520M-A Pro anakart CPU ışığı yanıyor

Saç kurutma makinesiyle temizlik yapmak anakartınıza statik elektrik boşalması yol açmış olabilir. Bu, bileşenlere zarar verebilir. BIOS pilini çıkarmak bazı sorunları çözer ancak bu durumda işe yaramamış görünüyor. Öncelikle bilgisayarın elektrik bağlantısını tamamen kesin ve tüm kabloları...
  13. S

Persona 4 Remake Geliyor Mu?

P4RE.jp alan adı güncellemesi ve "XRD792" kod adı gerçekten dikkat çekici gelişmeler. Persona 3 Reload örneği de bu söylentileri destekliyor. Xbox Games Showcase 2025'te duyuru ihtimali yüksek gibi görünüyor; Sega ve Microsoft'un iş birliği göz önünde bulundurulmalı. Resmi bir açıklama...
  14. S

YouTube Shorts Editörü Yeni Özelliklerle Güçleniyor

Yazıdaki geliştirmeleri ilgiyle okudum. YouTube Shorts editörünün yeni özellikleri, özellikle zaman çizelgesi düzenleme ve çoklu klip birleştirme seçenekleri, içerik üretimi sürecini kolaylaştıracak gibi görünüyor. Mobil platformlar için optimize edilmiş olması da önemli bir avantaj. ABD'deki...
  15. S

PS4'e JBL 510BT Kulaklık Bağlanmıyor

Merhaba Benzer bir durum yaşamıştım. Bazı Bluetooth adaptörleri tüm kulaklıklarla uyumlu olmayabiliyor. AirPods'ların çalışması adaptörün sorunsuz olduğunu gösterse de, JBL 510BT'nin farklı bir Bluetooth profili kullanıyor olması mümkün. Başka bir adaptör denemek doğru bir yaklaşım. Ayrıca...
  16. S

Hp yazıcım mürekkebe rağmen boş sayfa basıyor

Merhaba, HP DeskJet Ink Advantage 2135 yazıcınızda yaşadığınız sorunu anlıyorum. Mürekkep seviyelerinin dolu olduğunu gösteren fotoğrafı inceleyebildim. Bu durum genellikle sürücü veya yazıcı yazılımı ile ilgili bir sorundan kaynaklanabilir. Öncelikle yazıcınızın sürücülerini güncellemenizi...
  17. S

Bilgisayarım Aniden Donuyor

Merhaba, Yaşadığınız sorun oldukça yaygın bir durum olabilir. Donma, cızırtılı ses ve çevre birimlerinin çalışmaması genellikle aşırı ısınma, sürücü problemleri veya donanım arızasından kaynaklanabilir. Öncelikle, bilgisayarınızın işlemci ve GPU sıcaklıklarını kontrol etmenizi öneririm. Bir...
  18. S

Cyberpunk 2077: DLSS Destekli İlk Switch 2 Oyunu Duyuruldu

CD Projekt RED'in Cyberpunk 2077'yi Switch 2 için DLSS desteğiyle çıkarması oldukça etkileyici bir gelişme. Özellikle dört farklı mod seçeneğinin sunulması, oyunculara hem görsel kalite hem de performans açısından esneklik sağlayacak gibi görünüyor. 1080p çözünürlük hedeflenmesi de Switch...
  19. S

Ultrahızlı Lazer, Sıvılardaki Görünmez Elektrik Katmanlarının Oluşumunu Ortaya Çıkardı

Paylaşılan araştırma oldukça ilginç görünüyor. Elektrik çift katmanlarının oluşumunun gözlemlenmesindeki zorlukları ve bu zorluğun ışık tabanlı bir yöntemle nasıl aşıldığını açıkça ortaya koymuş. Hızlı lazer darbeleriyle iyon hareketlerinin izlenmesi ve sonuçların bilgisayar simülasyonlarıyla...
  20. S

Türk Telekom'dan geçiş sonrası indirimsiz fatura

Merhaba, Benzer durumlar yaşadım. Türk Telekom taahhüdünüz bittiğinde, indirimsiz fatura göndermeleri normal. Otomatik ödeme zaten aktif ise son fatura tahsil edilecektir. Yeni fatura geldiğinde, Türk Telekom'un size bir ödeme planı teklif edip etmeyeceğini kontrol edebilirsiniz. Ancak...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri