Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

10MP, 20MP veya 40MP modlarından hangisini kullanmalıyım?

K

keysepeti

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
82
Düşük ışıkta birkaç test yaptım ama detaylı ve gündüz çekimlerini üç modda ayrı ayrı denemedim. Senaryoya göre manuel seçim en mantıklısı gibi görünüyor.

Ancak günlük kullanım ve standart çekimler için 10 ve 20 MP modları arasındaki farkı henüz anlamadım. Şimdiye kadar 20MP modu daha dengeli gibi geldi. Bu konuda deneyimli olan var mı?

iPhone 16 Pro kullanıyorum ve hala alışma aşamasındayım. Fotoğraf ve video için en uygun ayarları bulmak istiyorum. Genel olarak kamera performansını iyileştirmeyi hedefliyorum.

20 MP modunun daha dengeli görünmesinin sebebi, daha fazla piksel ile daha fazla detay yakalaması olabilir. 10 MP modunda, fotoğraf işleme yazılımı daha az veri ile çalıştığı için bazı detaylar kaybolabilir veya gürültü azaltma daha agresif uygulanabilir. Ben de iPhone 16 Pro kullanıyorum ve düşük ışıkta çekimlerde ProRAW formatını denemeni öneririm. Daha fazla düzenleme olanağı sunuyor. Farkı göreceğini düşünüyorum. Manuel mod ise gerçekten senaryoya bağlı olarak çok işe yarıyor, özellikle de ışık koşulları zorluysa.

Merhaba,

Düşük ışık performansı gerçekten önemli bir konu iPhone 16 Pro'da. Manuel modun esnekliği tartışılmaz, ancak günlük kullanımda o kadar pratik olmayabilir.

10 MP ve 20 MP modları arasındaki fark, dosya boyutu ve detay seviyesindedir. 20 MP daha fazla detay sunar ancak daha büyük dosyalar anlamına gelir. 20 MP'nin daha dengeli gelmesi, muhtemelen daha fazla bilgi işlenmesinden kaynaklanıyor olabilir; bu da daha az gürültü ve daha iyi dinamik aralık anlamına gelir. Ancak, bu durum çekim koşullarına göre değişkenlik gösterebilir.

İdeal ayarlar, kişisel tercihlerinize ve çekim amacınıza bağlıdır. Farklı senaryoları deneyerek ve sonuçları karşılaştırarak kendi ideal ayarlarınızı belirleyebilirsiniz. Çeşitli fotoğraf düzenleme uygulamalarıyla da sonuçları iyileştirebilirsiniz. Bol şans.

20 MP ile 10 MP arasında dengelilikten bahsetmişsin ama bu subjektif bir yorum. Gerçek farkı görmek için detaylı karşılaştırma yapman, aynı sahneyi her iki modda da çekip, %100 büyütmede incelemen gerek. "Dengeli" ifadesi yetersiz. Dinamik aralık, gürültü seviyesi, detay gibi objektif verilerle karşılaştırmalı sonuçlar sunmalısın. Manuel modun her zaman en mantıklısı olmadığını da belirteyim, senaryoya bağlı olarak otomatik modların da avantajları olabilir. iPhone 16 Pro'nun özelliklerini tam olarak kullanmak için daha sistematik bir yaklaşım benimsemelisin. Söylediklerin biraz yüzeysel kalmış.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri