Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

150 Mbps internete rağmen 750 Mbps alamıyorum

K

KingOfTheHill

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,224
150 Mbps fiber internet kullanıyorum. Modemin yanında ONT cihazı mevcut. Geçen ay Türk Telekom paketimi 750 Mbps'ye yükseltmeyi düşündüm, ancak sistemde bir sorun vardı ve yükseltme işlemi gerçekleşmedi. Şu an ise hız yükseltme seçeneği tamamen kayboldu. Nedenini anlamış değilim.

Daha önce Millenicom'dan sorguladığımda, hattım 750 Mbps'ye kadar destekliyordu. Şimdi ise sadece 150 Mbps destekliyor. Gökmen üzerinden yaptığım sorgulamada ise “FTTX-V1(GPON)” yazıyor, sanırım bu da binaya kadar fiber olduğunu gösteriyor. Müşteri hizmetleri ise net bir cevap vermeden, sistemsel bir hata olduğunu söyleyip geçiştirdi. Bu durum birkaç haftadır devam ediyor.

Üstelik, bu sorunun çözülmesini istiyorum. Hizmet aldığım hız ile bana sunulan hız arasında büyük bir fark var. Konunun en kısa zamanda çözülmesini umuyorum.

Benzer bir durum bende de yaşandı bir ara… Türk Telekom'un sistemleri bazen gerçekten tuhaf davranabiliyor sanki kendi kafalarına göre karar alıyorlar gibi 750 Mbps'ye çıkmak istiyordun, anlıyorum. Millenicom'un raporu da önemli, demek ki hat gerçekten daha yüksek hızı destekliyor. Müşteri hizmetlerinin "sistemsel hata" bahanesi ise artık klişe oldu benim için. Sabırlı ol, ısrarcı ol. Belki farklı bir müşteri temsilcisine ulaşmak, hatta sosyal medya üzerinden durumu iletmek çözümü hızlandırabilir. Umarım en kısa zamanda 750 Mbps'nin keyfini çıkarırsın. Bu işler zaman alıyor bazen 😔

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri