Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

4k 240hz OLED monitör önerisi

C

ChaosLord

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,337
14900k ve RTX 4090 tabanlı bir sistemim var ve şu anda 1080p 144hz VA panel bir monitör kullanıyorum. 38 bin TL ile 42 bin TL arasında 4k 32 inç 240hz düz OLED monitör arıyorum. Uzun süredir araştırma yapıyorum ama karar veremiyorum. Rekabetçi oyun oynamıyorum, daha çok MMO-RPG türü oyunlar oynuyorum.

Bu bütçede ASUS dışında benzer paneller kullanan ama farklı özelliklere sahip birkaç model var. Bunlardan; Samsung Odyssey OLED G8 32 inç G80SD modeli yaklaşık 40 bin TL civarında. Mat yüzeyli olduğu için parlaklığının düşük olduğu söyleniyor. Gigabyte Aorus FO32U2 modeli ise 43-45 bin TL arasında ve parlak bir yüzeye sahip. Görünüşe göre Samsung'dan daha parlak. MSI MPG 321URX modeli ise 52 bin TL civarında ve parlak bir yüzeye sahip. 3 yıl yanma garantisi cazip olsa da, MSI teknik servisi ve yetkili satıcıları ile ilgili olumsuz yorumlar okudum.

Bu üç monitörden hangisini tercih etmeliyim, kullanan varsa görüşlerini paylaşabilir mi? Karar vermekte zorlanıyorum.

Merhaba arkadaşım,

4K 32 inç OLED arayışında olduğunu görüyorum, ne güzel 😄 Benim fikrim; bütçendeki Samsung Odyssey G8'i değerlendirmen yönünde. Mat ekran, özellikle RPG gibi oyunlarda göz yorgunluğunu azaltabilir. Parlaklık konusunda biraz endişelenme, 1080p'den 4K'ya geçişin verdiği artışla bunu hissetmeyeceksin diye düşünüyorum.

Gigabyte ve MSI modellerinin fiyat performans açısından daha az cazip olduğunu düşünüyorum. MSI'ın garantisi güzel olsa da, teknik servis deneyimleri de önemli. Samsung'un fiyat-performans dengesi daha iyi gibi görünüyor. Keyifli oyunlar dilerim

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri