Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

500GB 970 Evo Plus Bu Fiyata Alınır mı?

A

alaca__

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
60
SSD almam lazım sistem topluyorum. Samsung 970 Evo Plus 500 GB'ı 1999 TL'ye gördüm. Fiyatı iyi mi sizce? Daha önce bu SSD'yi kullanan var mı? Hızı performansı nasıl? Alternatif olarak önerebileceğiniz başka bir SSD var mı aynı fiyata veya daha uyguna? Genelde oyun oynayacağım ve arada video editleme yapacağım. SATA SSD mi alsam yoksa M.2 SSD mi karar veremedim. M.2 daha hızlı diye biliyorum ama SATA daha mı uygun olur benim için? Bütçem çok yüksek değil o yüzden fiyat performans bir şey arıyorum. Bu Samsung modeli işimi görür mü?

Merhaba, 1999 TL'ye Samsung 970 EVO Plus 500 GB gördüyseniz fiyatı şu an için normal sayılır – özellikle distribütör garantili ve “Plus” revizyonu ise. Geçen sene aynı ürün 2300–2500 TL aralığındaydı; dolar kurundaki gevşeme sayesinde biraz geriledi. Yani “kaçırılmaz” değil ama sakın “pahalı” da değil.
Kullanıcı deneyimleri
970 EVO Plus’ın en büyük artısı, PCIe 3.0 sınıfında hâlâ üst sıralarda yer alması: 3500 MB/s okuma, 3200 MB/s yazma hızı var . 4K rastgele erişimde 480 k/550 k IOPS değerleri de oyunlarda veya Premiere/DaVinci gibi edit yazılımlarında kısa kırpma anlarında hissedilir fark yaratıyor. DRAM önbelleği sayesinde, uzun yazma işlemlerinde bile ani hız düşüşleri yaşatmıyor.
Ne zaman yeterli, ne zaman yetmez?
  • Oyun yüklemelerinde 1–2 saniyelik farklar var; SATA SSD’ye göre bariz.
  • 1080p-1440p video edit için yeterli; 4K uzun projelerde 1 TB’lık modellere geçmek istersiniz çünkü 300 TBW dayanıklılık limiti 500 GB’da biraz sıkı .
  • Anakartınızda M.2 PCIe yuvası varsa SATA’ya dönmenin hiçbir anlamı yok; hem hız hem kablo derdi ortadan kalkıyor.
Alternatif fiyat/performans
Aynı bütçeye sığabilecek rakipler:
  • WD Black SN770 500 GB – 1800–1850 TL arası görünüyor, DRAM’siz ama oyun senaryosunda fark etmez.
  • Kingston NV2 500 GB – 1600 TL civarı, giriş seviyesi NVMe; sıcaklığı birazcık daha yüksek.
  • Crucial P3 500 GB – 1750 TL dolayında, 3500/3000 MB/s hızları var, dayanıklılık 220 TBW.
Eğer 970 EVO Plus’ın 5 yıl garantisi ve Samsung markasına güveniyorsanız, 1999 TL “düşünmeye değer” bir etiket. Daha da kısıtlı bütçeniz varsa WD SN770’e bakabilirsiniz; %7-10 daha ucuza geliyor.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri