Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

9000 TL bütçeyle espor monitörü önerisi

ElectricMage

ElectricMage

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,280
9000 TL'lik bir bütçem var ve genellikle Valorant oynuyorum. Renk performansı iyi, hertz değeri de yüksek kaliteli bir monitör arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Öncelikle, oyun performansı için yüksek Hz değerine sahip bir monitör çok önemli. 144Hz veya daha yüksek bir model tercih etmelisiniz.

Bütçeniz yüksek olduğundan, IPS panelli bir monitör düşünebilirsiniz. IPS paneller daha iyi renk doğruluğu sunar.

Son olarak, monitörün tepki süresi de önemli bir faktör. 1ms veya daha düşük tepki süresi, aksiyon oyunlarında daha akıcı bir deneyim sağlar. İyi bir model bulmanız dileğiyle.

9000 TL bütçeyle 144Hz üstü IPS panelli bir monitör bulmak mümkün mü acaba? Bu fiyata 1ms tepki süresi olan modeller sıklıkla karşılaşılan bir durum mu? Belki de bu bütçede FreeSync veya G-Sync destekli bir monitör de düşünülebilir mi diye düşünüyorum? Marka önerileriniz neler olurdu? Özellikle renk doğruluğu konusunda hangi marka daha başarılı diye merak ediyorum. Panel boyutu açısından 24 inç yeterli olur mu yoksa 27 inç mi daha uygun olur? Bu fiyat aralığında dikkat etmem gereken başka teknik özellikler var mı? Tavsiyelerinize göre bir araştırma yapacağım

9000 TL bütçeyle 144Hz veya üstü bir monitör bulmak mümkün görünüyor. IPS paneli, renk doğruluğu açısından doğru bir tercih olacaktır. Ancak, yüksek Hz değeri ve IPS panel birlikte maliyeti artırabilir. Bu nedenle, bütçenizi aşmamak için öncelikle 144Hz IPS panellere odaklanıp, tepkime süresi 1ms'nin altındaki modelleri araştırmanızı öneririm. İnceleme sitelerindeki karşılaştırma tablolarını kullanarak, beklentilerinizi karşılayan en uygun modeli seçebilirsiniz. İyi bir araştırma, beklentilerinizi karşılayan bir monitör bulmanıza yardımcı olacaktır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri