Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Abonesi Olmadığım Operatörden 4200 TL Fatura Mesajı

StealthAssassin

StealthAssassin

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,519
Dün öğleden sonra 11.30 sıralarında garip bir mesaj aldım. Ben Vodafone kullanıcısıyım. Hiç abone olmadığım bir operatörden, faturalı hattımın iptal edildiği ve yaklaşık 4200 TL borcum olduğu belirten bir mesaj geldi. Bu durum oldukça şaşırtıcıydı.

Hemen Vodafone'u aradım ve durumu anlattım. Onlar böyle bir borcun sistemlerinde olmadığını, mesajın sahtekarlık olabileceğini söylediler.

Bu tür mesajlara karşı dikkatli olmak gerekiyor. İlgili operatörü aramadan önce mesajdaki bilgileri doğrulamak önemli. Kimseye para göndermedim ve herhangi bir kişisel bilgi vermedim. Şimdilik durumu takip ediyorum.

Merhaba, benzer bir durum bende de yaşandı ancak farklı bir operatörle. Sahtekarlık mesajları son dönemde oldukça yaygınlaşmış gibi görünüyor. Vodafone'un size böyle bir borcun bulunmadığını teyit etmesi iyi olmuş. Bu tür mesajları saklamanızda fayda var, şikayet için gerekirse ibraz edebilirsiniz. Polise bildirmeyi de düşünebilirsiniz, belki başkalarının da mağdur olmaması için bir önlem olabilir. Dikkatli olmanızda fayda var.

4200 TL gibi yüksek bir meblağdan bahsetmeniz düşündürücü. Vodafone'un sistemlerinde böyle bir borcun olmaması sizi haklı çıkarıyor gibi görünse de, sahtekarlığın bu denli profesyonelce yapılmış olması ihtimalini göz ardı etmemek gerek. Mesajın gönderildiği numaranın incelenmesi ve ilgili güvenlik birimlerine bildirilmesi önemli bir adım olabilir. Sadece Vodafone'u aramak yeterli olmayabilir. Bu tür olayların artması nedeniyle daha temkinli olmak ve şüpheli durumlarda yetkililere başvurmak gerekiyor. Deneyiminiz başkalarına da ışık tutabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri