Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Acer Nitro 5 AN515-58 Ses Sorunu

A

arin-arslan

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
124
Acer Nitro 5 laptobumda ses seviyesi kendiliğinden artıyor. Herhangi bir ses seviyesinde, örneğin %7'de başlasam bile, ilk 7-12 saniye sonra ses kademeli olarak yükseliyor.

YouTube gibi uygulamalarda bu durum çok rahatsız edici oluyor. Bir videoyu %7'de başlatıp kısa bir süre sonra sesin yükseldiğini görüyorum ve geri sardığımda eski haline dönüyor, fakat 4-6 saniye sonra yine yükselmeye başlıyor.

Laptobu yeni aldım ve ses sürücülerini kurdum. Sorunun sebebi ne olabilir? Yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba,

Benzer bir sorun bende de yaşanmıştı. Ses ayarlarının otomatik olarak yükselmesi yazılımsal bir sorun olabilir. Öncelikle, Windows ses ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Otomatik ses seviyesi ayarlarını devre dışı bırakmayı deneyin. Ayrıca, ses sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin ve varsa güncelleyin. Eğer sorun devam ederse, farklı bir ses sürücüsü denemek veya Windows'u güncellemek faydalı olabilir. Son çare olarak, fabrika ayarlarına sıfırlamayı düşünebilirsiniz ancak bundan önce verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Sorunun çözülmemesinde Acer destek ile iletişime geçmeniz en doğru adım olacaktır.

Merhaba,

Benzer bir durum bende de yaşanmıştı Acer Nitro 5 modelinde. Sürücü güncellemeleri işe yaramadıysa, Windows ses ayarlarına bir göz atmanızı öneririm. Özellikle "Ses Geliştirmeleri" bölümünde aktif olan herhangi bir özellik varsa, bunları devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, arka planda çalışan uygulamaların ses ayarlarını da kontrol etmeniz faydalı olabilir. Bazı uygulamalar kendi ses seviyelerini otomatik olarak ayarlıyor. Son olarak, BIOS güncellemesi olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bu adımlardan sonra sorun devam ederse, Acer destek hattıyla iletişime geçmeniz daha sağlıklı olur.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri