Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

AIDA64 ve HWMonitor farklı değerler gösteriyor

S

SilentWarrior

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,488
Dün akşam sistemimin değerlerine baktım ve farklı yazılımların farklı sonuçlar verdiğini gördüm. Yük altında ekran görüntüsü aldım. AIDA64'te CPU sıcaklığı 85 derece civarındaydı, bu hangi sensörü okuyor acaba? MSI Afterburner'da da benzer bir değer gördüm ama HWMonitor'da daha yüksek sıcaklıklar gösteriyor.

Bu farklılıkların sebebi ne olabilir? Hangi programın verdiği değere güvenmeliyim? Birkaç farklı program kullanmak kafa karışıklığına yol açıyor.

Belki de sensör okuma yöntemleri farklıdır veya yazılımların kullandığı algoritmalar farklıdır. Bu durumu nasıl çözebilirim?

Merhaba,

Farklı yazılımların farklı sıcaklık değerleri göstermesi normaldir. Bu durum, kullanılan sensörlerin ve veri okuma yöntemlerinin farklı olmasından kaynaklanır. AIDA64, MSI Afterburner ve HWMonitor farklı algoritmalar ve okuma yöntemleri kullanır. Dolayısıyla, gösterdikleri değerler arasında küçük farklılıklar olması beklenir.

En güvenilir sonuç için, birden çok programın ortalamasını almak daha sağlıklı olabilir. Yüksek değerler her zaman bir sorun göstermez ancak sürekli yüksek sıcaklıklar varsa işlemcinizin soğutma sistemini kontrol etmenizde fayda var. Sisteminizin uzun süreli stabilitesini etkileyecek bir sorun yoksa, bu farklılıkları çok fazla kafaya takmamanızı öneririm.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri