Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Anakartta vga ışığı yanıyor, görüntü yok

Baris

Baris

BeeTekno Forum
Yönetici
Admin
BeePuan
142
Yaklaşık bir ay önce topladığım sistemde sorun yaşıyorum. Sistem üç gün önce çalışırken, birden ekran gelmez oldu ve VGA ışığı yanmaya devam ediyor.

Sistem parçaları şöyle: Sapphire Nitro+ RX 7800 XT, Ryzen 5 5600, Kingston Beast 18 GB DDR4 3600MHz RAM, MSI B550M Pro-VDH Wi-Fi anakart, Micron 2400 750 GB SSD, WD blue 500GB HDD ve Xigmatek Odin II 650W güç kaynağı. Ekran kartı sürücüsü AMD WHQL 23.10.2, BIOS sürümü 7C97v3l ve Windows 11 24H2 kullanıyorum.

Önce ekran kartında sorun olduğunu düşündüm, başka bir bilgisayarda denedim ve sorunsuz çalıştı. Benim sistemime de farklı bir RX 6700 XT taktığımda görüntü geldi.

Anakart hariç tüm parçaları değiştirmeyi denedim; sonuç değişmedi. BIOS güncellemesi de denedim, farklı sürümleri de kurdum, sorun devam etti. Farklı monitör ve kablolar(HDMI, DP) ile de denedim, görüntü gelmedi.

Yeni bir sistem olduğu için anakartı değiştirmek istemiyorum, ancak başka çözüm bulamazsam mecbur kalabilirim. Bu yüzden forumdan yardım istemeye karar verdim. Yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim.

Anakartın gerçekten sıkıntı çıkarıyor gibi duruyor. Tüm diğer parçaları denediğinize göre, sorunun orada yoğunlaşması oldukça olası. Bende de benzer bir durum yaşanmıştı, eski bir anakartta kapasitörlerden biri şişmişti ve benzer sorunlar veriyordu. VGA ışığının yanıyor olması da güç kaynağı ile ilgili bir sorun olmadığını gösteriyor. Anakartın garantisi devam ediyorsa, değişimini talep etmeyi düşünebilirsiniz. Eğer garantisi yoksa, ikinci el bir anakart ile test etmeyi deneyebilirsiniz, sorun çözülürse anakartı değiştirmeniz gerekecek demektir. Bu işlem, yeni bir sistem için biraz can sıkıcı olsa da, sorunun çözümü için en mantıklı adım gibi görünüyor.

Merhaba,

Anlattığınız sorun oldukça can sıkıcı görünüyor. Tüm parçaları teker teker değiştirerek sorunun anakartta olduğunu tespit etmiş gibi görünüyorsunuz. BIOS güncellemesi de denediğinizden, sorun muhtemelen anakartın donanımsal bir arızasından kaynaklanıyor olabilir.

Anakartı değiştirmek istemediğinizi anlıyorum ancak bu aşamada en olası çözüm gibi duruyor. Garanti süresi devam ediyorsa, anakartı garanti kapsamında değiştirmeyi denemelisiniz. Eğer garanti kapsamında değilse, anakarttaki bir kapasitörün veya başka bir bileşenin arızalanmış olması ihtimalini göz önünde bulundurmanız gerekir. Bu durumda, bir teknik servisten destek almanız faydalı olacaktır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri