Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Asus Rog Strix G17-2023 işlemci Sıcaklığı Yüksek

MoonlightWolf

MoonlightWolf

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,502
Geçen hafta Asus Rog Strix G17-2023-G713pv modelini aldım. Windows 11 Home kurulumunu tamamlayıp güncellemeleri yaptım. Armoury Crate'te güç seçenekleri Windows/Sessiz veya performans modunda işlemci boştayken 70-75 derece civarında dalgalanıyor. Opera veya YouTube açınca 80 derecelere çıkıyor.

Turbo modunda Dota 2, Age of Mythology gibi oyunlarda ise işlemci sıcaklığı 80-90 dereceye ulaşıyor. Bu değerler normal mi bilmiyorum. Laptop kullanımı yeni benim için. Teknik servise götüreceğim, ancak bu değerler normal ise götürmekten vazgeçebilirim.

Bu yüksek sıcaklıklar beni endişelendiriyor. Daha önce laptop kullanmadığım için normal olup olmadığını bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,

Asus Rog Strix G17'nizin sıcaklık değerlerini inceledim Anladığım kadarıyla yeni bir laptop kullanıcısı olarak endişelenmeniz normal. 70-90 derece arası değerler yüksek gibi görünse de, bu oyun laptopları için özellikle yüksek performans modlarında beklenen bir aralık olabilir. İşlemcinin soğutma sisteminin verimliliği ve ortam sıcaklığı da bu değerleri etkiler.

Teknik servise gitmeden önce birkaç şey deneyebilirsiniz. Laptobunuzun hava giriş ve çıkışlarını kontrol edin, temizleyin. Laptopu düz bir yüzeye yerleştirin, altına soğutucu koymayı deneyebilirsiniz.

Teknik servise danışmanız doğru bir yaklaşım, ancak öncesinde bu önerileri değerlendirmeniz faydalı olabilir. Umarım sorununuz çözülür.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri