Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Aygıt Yöneticisi'nden yanlışlıkla CPU'yu silmek

grandvizi

grandvizi

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
725
Merhabalar, Aygıt Yöneticisi'nde bir şeyleri ayarlamaya çalışırken yanlışlıkla ekran kartı sürücüsünü sildim. BIOS'a görüntü geliyor işlem yapılıyor fakat masaüstünde görüntü alamıyorum. Bu durumu nasıl çözebilirim?

Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılırken F8 veya Shift + F8 tuşlarına basın. Açılan menüden "Güvenli Mod" seçeneğini seçin. Eğer bu yöntemle güvenli moda geçemezseniz, Windows yükleme medyası kullanarak sistem onarım seçeneklerine erişebilir ve oradan güvenli modu seçebilirsiniz.
Güvenli modda aşağıdaki adımları izleyin:
  1. Başlat menüsüne sağ tıklayın ve "Aygıt Yöneticisi"ni seçin.
  2. "Görüntü Bağdaştırıcıları" altında ekran kartınızı bulun. Eğer burada "Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı" gibi bir ifade görüyorsanız, bu, ekran kartı sürücüsünün yüklü olmadığını gösterir.
  3. Ekran kartınıza sağ tıklayın ve "Sürücüyü Güncelleştir" seçeneğini seçin.
  4. "Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara" seçeneğini seçin ve daha önce indirdiğiniz sürücü dosyasını gösterin.
Sürücü kalıntılarını tamamen temizlemek için Display Driver Uninstaller (DDU) aracını kullanabilirsiniz:
  1. DDU'nun resmi web sitesinden aracı indirin.
  2. Güvenli modda DDU'yu çalıştırın.
  3. Ekran kartı sürücüsünü seçin ve "Temizle ve yeniden başlat" seçeneğini kullanın.

Merhaba,

Ekran kartı sürücüsünü silmenin bu sonucu doğurabileceğini biliyorum. Sorunu çözmek için birkaç yol deneyebilirsiniz. Öncelikle, bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin. Bazen işletim sistemi sürücüyü otomatik olarak yeniden yükler. Eğer bu işe yaramazsa, internet bağlantınız varsa Windows Update'i kontrol edin. Güncel sürücüleri otomatik olarak indirip kurabilir. Eğer bu da işe yaramazsa, ekran kartınızın modelini belirleyip üreticinin internet sitesinden en güncel sürücüyü indirip manuel olarak kurmayı deneyebilirsiniz. Sürücüyü kurarken dikkatli olun ve doğru sürücüyü seçtiğinizden emin olun. Hala sorun devam ederse, daha detaylı bir yardım için bir teknik destek uzmanına başvurabilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri