Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bilgisayarım açılmadan resetleniyor

A

arin-arslan

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
124
Bilgisayarım şifreyi girdikten sonra sürekli yeniden başlıyor, aynı sorun devam ediyor. Bazen şifre ekranına bile gelmeden yeniden başlıyor ve başlangıç onarımına giriyor. Ram'lerin yerini değiştirdiğimde bazen açılıyor, bazen de işlemciyi söküp taktığımda. Geçen ay BIOS pilini değiştirdim, bir hafta sorunsuz çalıştıktan sonra tekrar aynı sorun başladı. Bilgisayar tamircisine götürdüm, bir sorun bulamadılar, termal macun yenilediler. Bir ay sonra yine aynı sorun oluştu. Format attım, SSD değiştirdim, yine düzelmedi. Bütün parçaları tek tek test ettim, hepsi çalışıyor gibi görünüyor ama nedenini bulamıyorum.

i3 6100 işlemci, 12 GB DDR4 RAM, GTX 960 ekran kartı ve MSI B150M anakart kullanıyorum. Bu sorunu yaşayan veya çözümünü bilen var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba, benzer bir sorun yaşamış değilim ancak yaşadıklarınız oldukça kapsamlı bir arıza giderme süreci gösteriyor. Bütün parçaları tek tek test etmiş olmanız önemli. BIOS güncellemesini denediniz mi? Anakartınızda bir sorun olabilir. Bazen görünürde bir sorun olmasa bile anakarttaki bir bileşen arızası bu tür belirtilere neden olabilir. Ayrıca, güç kaynağınızın yeterli olup olmadığını ve stabil çalışıp çalışmadığını kontrol etmenizde fayda var. Güç kaynağı sorunları da benzer semptomlara yol açabilir. Sorunun donanımsal olduğunu düşündüğünüzü anlıyorum ancak olası yazılımsal bir kökeni de göz ardı etmemek gerekir. Windows'un boot dosyalarının bütünlüğünü kontrol eden bir araç kullanmayı deneyebilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri