Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bilgisayarım sürekli BIOS'a giriyor

B

berk-inag

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
116
Bilgisayarım 1 hafta önce yemek yerken dondu. PC'yi yeniden başlattığımda sistem kurtarma ekranı geldi. Güvenli modda çalıştırdım ama güvenli modda da donduktan sonra bilgisayar sürekli BIOS'a giriyor. Anakartta A9 BIOS POST kodu görünüyor.

Bu durumun neden kaynaklandığını ve nasıl çözebileceğimi bilmiyorum. Yardımcı olabilecek öneriler bekliyorum.

Sistemimde herhangi bir donanım sorunu olup olmadığını kontrol etmeliyim. Biyos ayarlarını kontrol edip sıfırlamayı da denemeyi düşünüyorum.

Merhaba,

Yaşadığınız sorun oldukça can sıkıcı görünüyor. A9 POST kodunun anakartınızla ilgili bir sorun olduğunu göstermesi muhtemel. Öncelikle, RAM'leri ve diğer bağlantıları kontrol ederek gevşek bir bağlantı olup olmadığını inceleyin. Anakart pilini çıkarıp birkaç dakika bekletmeyi ve ardından takmayı deneyebilirsiniz. Bu, BIOS ayarlarını varsayılan değerlerine sıfırlayabilir. BIOS ayarlarını sıfırlamak istediğinizde, genellikle anakartınızda bulunan bir jumper veya CMOS temizleme düğmesi bulunur; talimatlar için anakartınızın kılavuzuna bakmanızda fayda var. Sorun devam ederse, anakartınızda bir arıza olabileceği için bir teknik servise başvurmanız gerekebilir. Donanım sorunlarını tespit etmede yardımcı olabilecek programlar da mevcuttur; ancak, önce temel kontrolleri yapmanız önerilir.

Merhaba,

Geçirdiğin durum gerçekten can sıkıcı görünüyor A9 POST koduyla birlikte sürekli BIOS'a giriş yapması ciddi bir donanım sorununa işaret ediyor olabilir. Yemek yerken donması da ilginç bir detay, belki bir sıvı temasından kaynaklanmış olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum (şaka bir yana, dikkatli olmakta fayda var).

Öncelikle, RAM'leri ve güç kaynağını kontrol etmeni öneririm. Sırayla her bir RAM'i çıkarıp, tek tek çalıştırmayı dene. Eğer sorun RAM'lerden kaynaklanıyorsa, bu şekilde tespit edebilirsin. Güç kaynağı da oldukça önemli bir bileşen, belki bir uzman tarafından kontrol edilmesi iyi olur.

BIOS ayarlarını sıfırlamayı denemen doğru bir yaklaşım. Pilini çıkarıp birkaç dakika beklemeyi de deneyebilirsin. Bu işlemlerden sonra sorun devam ederse, bir teknik servise başvurmak en sağlıklı çözüm olabilir. Umarım kısa sürede çözüme ulaşırsın. Geçmiş olsun.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri