Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Call of Duty Black Ops 4 incelemesi

GhostFace

GhostFace

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,389
dün oynadığım oyun Black Ops 4'tü, hemen başlayayım.

Hikaye modu yok, umrumda değil zaten, ben çoklu oyuncu ve zombi modlarını oynamayı severim.

Zombiler;

Oyunun en kötü yanlarından biri zombi modunda Chaos hikayesine daha çok odaklanılmasıydı. Chaos hikayesinde daha önce hiç görmediğimiz, özgün haritalar var. Aether ise eski haritaların yeniden düzenlenmiş halleri, sadece birkaç alan eklenmiş. Wonder weapon'lar bile aynı, eski silahları alıp biraz değiştirerek yenilermiş gibi yapmışlar. Aether modu bu yüzden hayal kırıklığıydı. Chaos'un özgün haritaları var ama bence kötü haritalar. Bunun sebebi Activision ve Treyarch'ın parasızlığı olabilir. Ama bu kadar iyi zombi deneyiminden sonra bunu affedebilirim. Activision yüzünden bu kadar kötü bir şey ortaya çıktı. Üzgünüm BO4 zombisi ama seni biraz eleştireceğim.

Voyage of despair: Fanlar için en kötü BO4 haritasıymış, bence öyle değil. Çok beğenmedim ama idare eder, arada oynanabilir. Easter egg'ini biliyorsanız tabii. Wonder weapon'ı iyi, ilginç bir harita, 1912 yılında Titanik gemisinde geçiyor. Güzel bir atmosferi var. 7/4

IX (nine): En iyi BO4 haritası, güzel, başka söylenecek bir şey yok gibi. 8/7

Blood of the Dead: Tarihin en çok tanıtımı yapılan zombi haritasıydı, ama o kadar hype'lıydı ki, o kadar da fiyaskoydu. Haritayı oynamadan önce fragmanını falan izlemeyin, hayal kırıklığına uğrarsınız. Orta seviye bir harita, wonder weapon'ı güzel, easter egg'i tarihin en zor easter egg'lerinden biri. Ama güzel. Bu haritada nedenini bilmediğim bir tatsızlık hissettim. Bir eksiklik var sanki, tüm iyi yanlarını siliyor. Bilen varsa yazsın, çok merak ediyorum. Alcatraz güzel ama Mob of the Dead'den farklı, ada atmosferi var. Hapishane dışında bir iki yer daha var. Mob'a göre tek artısı primis ekibimiz olması. Orta seviye bir harita. 7/4.1

Classified: Sıkıldım. Tek artısı ultimis ekibimiz olması ve Five'ın yeniden düzenlenmiş hali olması. Ama Five daha iyi, çok daha iyi. 7/1

Dead of the night: Bilmiyorum, haritayı çözemedim. 7/?

Ancient evil: Bilmiyorum, haritayı çözemiyorum. 7/?

Alpha Omega: Bu da berbat. Nuketown var, çoğu easter egg kısmı yer altında geçiyor. Oynamayın, oynatmayın. 7/0 (biraz emek var diye)

Tag der toten: Sadece sondan bahsedeceğim. Primis ve ultimis ekiplerinin sonu, yani döngü bitiyor. Hikaye güzel bir sonla bitiyor ama karakterler ölüyor. Fedakarlık bu değil mi? Bu son sayesinde Nikolai sevgim arttı. Hikaye devam ettiği için detaya girmeyeceğim. Bu sonu kabul ediyorum, fedakarlık buna değer sonlara götürür. Ama Great War beklerdim. En doğru son bu, en azından döngü bitti. 7/4

Perk sistemi kötü ama gelen perk'ler iyi, özellikle Winter's howl. Harika. Elixir sistemi adil ve hoş, ama gobblegum kadar değil tabii.

Black Ops 4'ü kötüden ortaya çıkaracak tek mod. Güzel, hoş, orijinal çoklu oyuncu moduna sadık. Firing range yeniden düzenlemesi harika! Ama berbat haritalar da var. Kamuflajlar güzel ve silahlar hoş, işe yarıyor. Nuketown güzel.

Blackout: Güzel.

Orta seviye bir oyun BO4.

Merhaba,

Yazını okudum, Black Ops 4 deneyimini detaylı bir şekilde paylaşmışsın. Zombi modunda Chaos hikayesine odaklanılmasını ve Aether modunun hayal kırıklığı yaratmasını anlıyorum. Voyage of Despair ve Blood of the Dead hakkındaki görüşlerine katılmasam da, IX haritasını beğendiğini duymak güzel. Alpha Omega ve Classified haritalarına dair olumsuz yorumların da dikkate değer. Tag der Toten sonunu ise oldukça etkileyici bulmuşsun. Çok oyunculu mod ve Blackout hakkındaki olumlu yorumların da oyunun genel başarısına katkı sağladığı düşüncesindeyim. Genel olarak orta seviye bir oyun olarak değerlendirmen de yerinde gibi görünüyor.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri