Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Copilot ile Hatırlatıcı ve Takvim Etkinlikleri Nasıl Ayarlanır?

U
U

Umut Köse

Misafir
Microsoft 365’in yapay zekâ destekli yardımcısı Copilot, hem kişisel hem de profesyonel yaşamınızı düzenlemenize yardımcı oluyor. Doğal dil komutlarıyla çalıştığı için, hatırlatıcı ya da takvim etkinliği oluşturmak artık çok daha kolay. İşte adım adım Copilot ile hatırlatıcı ve etkinlik oluşturma rehberi.

Hatırlatıcı Oluşturmak: Copilot Nasıl Kullanılır?​

Hatırlatıcılar, belirli bir saat dilimine bağlı olmayan ama yapılması gereken görevler içindir. Alışveriş, yapılacaklar listesi ya da kısa vadeli planlar için idealdir. Copilot, bu tür görevleri hızlıca oluşturmanıza imkân tanır.

Adım 1: Görev çubuğundaki Copilot simgesine tıklayarak açın.
Adım 2: Doğal bir cümleyle hatırlatma yapmasını isteyin. Örneğin:
“Cumartesi alışveriş yapmamı hatırlat.”
Adım 3: Copilot bilgileri onaylamanızı isteyecektir. Gerekirse hatırlatıcıyı düzenleyebilirsiniz.

Copilot ile oluşturulan hatırlatıcılar Microsoft To Do ile senkronize çalışır. Böylece farklı cihazlarda da erişebilirsiniz.

Takvim Etkinliği Oluşturmak: Copilot ile Zaman Planlaması​

Takvim etkinlikleri, belirli bir tarih ve saat aralığında gerçekleşmesi gereken işler içindir. Toplantılar, doğum günü kutlamaları, doktor randevuları gibi zaman hassasiyeti olan organizasyonlar Copilot ile kolayca planlanabilir.

Adım 1: Copilot’u açın.
Adım 2: Doğal bir dil kullanarak etkinlik oluşturun. Örneğin:
“Bu Salı saat 19:00’da Sarah’ın doğum günü partisi için etkinlik ayarla.”
Adım 3: Copilot, zaman, süre, konum ve katılımcılar gibi detayları onaylamanızı ister.
Adım 4: Onay verdiğinizde etkinlik takviminize eklenir.

Etkinlikleri Outlook üzerinden ya da Copilot aracılığıyla düzenleyebilirsiniz.

Copilot ile Görev ve Etkinlikleri Özelleştirme​

Copilot, oluşturduğunuz hatırlatıcı ve takvim etkinliklerini daha işlevsel hale getirmek için çeşitli kişiselleştirme seçenekleri sunar.

Renkler ve Kategoriler ile Organize Olun​

Etkinliklerinize renk kodları ve kategori etiketleri ekleyerek, yoğun programlar içinde kolayca ayırt edilebilir hale getirebilirsiniz. Bu özellik, Outlook ve Microsoft To Do uygulamaları ile senkronize şekilde çalışır.

Tekrarlayan Görev ve Etkinlikler​

Günlük, haftalık veya aylık olarak tekrar eden hatırlatıcılar ve etkinlikler ayarlayabilirsiniz. Örneğin:
“Her Pazartesi 10:00’da ekip toplantısı ayarla.”
Copilot, tekrar desenlerini otomatik algılayarak önerilerde bulunabilir.

Öncelik Etiketleri ve Notlar Ekleyin​

Hatırlatıcılara “önemli”, “acil” gibi öncelik seviyeleri tanımlayabilir; detaylı açıklamalar veya bağlantılar ekleyerek daha verimli kullanabilirsiniz.

Copilot Kimler İçin Uygun?​

Profesyoneller​

Toplantı, proje takibi ve iş planlaması gibi işlemleri Copilot sayesinde dakikalar içinde planlayabilirsiniz. Outlook entegrasyonu sayesinde davetliler ve toplantı bağlantıları da kolayca eklenebilir.

Öğrenciler​

Sınav tarihleri, ödev teslimleri ve ders çalışma saatleri gibi akademik planlamalar Copilot ile kolayca düzenlenebilir. Kategori etiketleri sayesinde farklı dersleri ayırmak mümkündür.

Uzaktan Çalışanlar​

Copilot, müşteri görüşmeleri, teslim tarihleri ve zaman bloklamaları gibi uzaktan çalışma süreçlerinde büyük kolaylık sağlar. Microsoft 365 ile senkronize çalışması sayesinde üretkenliği artırır.

Bireysel Kullanıcılar​

Kişisel görevler, aile etkinlikleri ve rutin işler için Copilot oldukça pratiktir. Görsel olarak düzenli bir planlama için renk kodlama ve tekrar özellikleri etkili bir çözüm sunar.

Copilot ile Hatırlatıcı ve Takvim Etkinlikleri Nasıl Ayarlanır? yazısı ilk önce BeeTekno | Güncel Teknoloji Haberleri ve İncelemeler yayınlanmıştır.

Okumaya devam et...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri