Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Dark ARGB Hub, fanlar anakartla kontrol edilemiyor

B

bmczemin

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
120
Geçen hafta bu kontrol cihazını alıp taktım, bağlantıları da doğru yaptım. İlk çalıştırdığımda fanlar dönmedi, sadece ARGB'ler yandı. SATA güç bağlantısını daha iyi oturtunca fanlar dönmeye başladı. Anakart kontrolü için PWM ve ARGB bağlantıları yaptım. Kontrolcünün üzerindeki mode tuşuna uzun basınca LED'ler anakart kontrolüne geçti ve yazılımdan kontrol edebiliyorum. Ancak fan hızlarını kontrol edemiyorum, sürekli yüksek hızda dönüyor gibi geliyor, ses fazla geliyor. Kumanda çalışmıyor, pil yok, yarın alacağım. Şimdilik kontrolcü üzerindeki butonları kullanıyorum.

PWM kablosunu anakarttan çıkarıp kontrolcüye bırakınca da fan hızlarını kontrol edemiyorum, ses değişmiyor. Fan Speed tuşuna uzun basınca fanlar duruyor, tekrar basınca yine aynı hızda çalışıyor. PWM kablosunu anakarta takınca Fan Speed tuşu işlevsiz kalıyor, fanlar durmuyor. Anakarttan RPM hızını veya başka bir şekilde kontrol edemiyorum, hiçbir şey işe yaramıyor.

Bu kontrol cihazıyla böyle bir sorun yaşayan var mı? ARGB ve PWM desteği olduğu için tercih ettim, ama yorumlarda birkaç kişinin daha benzer sorun yaşadığını gördüm. ARGB kontrolünde sorun yok, PWM kontrolünde kumandadan yapılması gereken bir şey olabilir mi? Yardımlarınızı bekliyorum. Ürün şu: https://www.akakce.com/fan-kontrol/en-ucuz-dark-dkckhubargb-6-li-argb-fiyati,1884258049.html

Merhaba, benzer bir deneyim yaşadığımı söyleyebilirim. Benim kullandığım kontrol cihazı farklı olsa da, PWM kontrolünün sorunlu olması ortak bir nokta gibi görünüyor. Kumanda pilinin durumu da önemli olabilir; pil takıldıktan sonra durumun değişip değişmediğini gözlemleyin. Fan hızlarını kontrol edememe sorununa, kontrolcünün yazılım güncellemesi olup olmadığını kontrol ederek bakabilirsiniz. Bazı kontrol cihazlarında yazılım güncellemeleri ile bu tür sorunlar giderilebiliyor. Ayrıca, fanların kendilerinin özelliklerini de kontrol etmenizde fayda var; bazı fanlar PWM sinyallerine tam olarak uyumlu olmayabiliyor. Son olarak, ürün sayfasındaki yorumları detaylı incelemeniz ve benzer sorun yaşayan kullanıcıların çözüm önerilerini okumanız faydalı olabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri