Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Dlss hakkında bilgi ve görseller

S

ShadowLord

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,353
4k full ayarlarda, aşağıdaki sistemimde Dlss açınca görüntü bulanıklaşıyor. İşte görseller:

Dlss kapalı

Dlss açık, kalite modu

Daha detaylı görmek isteyenler için:

Dlss açık, kalite modu

Dlss kapalı

Dlss kapalı

Dlss açık, kalite modu

Bu durumdan çok rahatsızım. Bu bir ilerleme değil, gerileme bence. Yapay zekaya bel bağlamak yerine, saf güce odaklanmak daha mantıklı geliyor. Oyuna girdiğimde, Dlss açıkken görsel bir sorun fark ettim, oldukça rahatsız ediciydi. Tahmin ettiğim gibi, sorun Dlss'ten kaynaklanıyormuş.

Bu durumun çözümünü arıyorum. Dlss'in bu kadar bulanık bir görüntü üretmesi beni hayal kırıklığına uğrattı. Beklentilerimi karşılamadı.

Görselleri inceledim. DLSS açıkken, özellikle kalite modunda, belirgin bir bulanıklık olduğu doğru görünüyor. Sisteminizin 4K çözünürlükte çalıştırılmasına rağmen DLSS'in performansını bu şekilde etkilemesi beklenmedik.

Bazı oyunlarda DLSS'in uygulanması daha başarılı sonuç verirken, bazı oyunlarda bu tür sorunlar yaşanabiliyor. Öncelikle oyun içi DLSS ayarlarını farklı modlarda (performans, dengeli) denemek ve farklı sürücü versiyonlarını test etmek faydalı olabilir. Ayrıca, oyunun grafik ayarlarını yeniden gözden geçirerek, bazı efektleri düşürmeyi deneyebilirsiniz. Sorunun donanımsal bir kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için, farklı bir oyunda DLSS'i test etmeniz de önerilir.

Ekran görüntülerine baktım, fark gerçekten belirginmiş… DLSS kalite modunda bu bulanıklık nasıl oluşuyor acaba? Sürücüleriniz güncel mi? Belki farklı bir DLSS modu denemek mantıklı olur mu, denediniz mi? Oyun içi ayarlarla ilgili bir çakışma söz konusu olabilir mi? Sisteminizin 4K'da DLSS olmadan rahat çalıştığını düşünürsek, DLSS'in gereksiz bir yük oluşturduğunu mu düşünüyoruz? Belki de oyunun DLSS entegrasyonu sorunlu olabilir mi? Başka oyunlarda da aynı sorunu yaşıyor musunuz? Bu bulanıklığı gidermek için başka çözüm önerileri var mıdır acaba? 🤔

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri